Polévka z celeru pečeného v paprice

Suroviny:

Název suroviny

Množství

MJ

Celer

0,480

kg

Cibule

0,260

kg

Brambory

0,240

kg

Slunečnicový olej

0,070

l

Mořská sůl

0,010

kg

Paprika mletá

0,030

kg

Kudrnka

0,055

kg

Pórek

0,220

kg

Kukuřičný škrob

0,020

kg

Voda

2,100

l

Technologický postup:

Celer očistíme, nakrájíme na větší kostky, posypeme paprikou a solí, zalijeme olejem, řádně promícháme a pečeme v troubě na 170 °C doměkka. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostky a osmahneme dorůžova. Zalijeme vodou s kořením, přidáme nakrájené brambory s pórkem a vaříme doměkka. Poté vložíme upečený celer, kudrnku a vše rozmixujeme do jemného krému. Dochutíme. V případě potřeby zahustíme kukuřičným škrobem rozmíchaným ve vlažné vodě. (Pečením se výborně zvýrazní chuť celeru.)

Bio Školy

Polévky
Zpět na výpis

Polévka z celeru pečeného v paprice

Název suroviny

Množství

MJ

Celer

0,480

kg

Cibule

0,260

kg

Brambory

0,240

kg

Slunečnicový olej

0,070

l

Mořská sůl

0,010

kg

Paprika mletá

0,030

kg

Kudrnka

0,055

kg

Pórek

0,220

kg

Kukuřičný škrob

0,020

kg

Voda

2,100

l

Celer očistíme, nakrájíme na větší kostky, posypeme paprikou a solí, zalijeme olejem, řádně promícháme a pečeme v troubě na 170 °C doměkka. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostky a osmahneme dorůžova. Zalijeme vodou s kořením, přidáme nakrájené brambory s pórkem a vaříme doměkka. Poté vložíme upečený celer, kudrnku a vše rozmixujeme do jemného krému. Dochutíme. V případě potřeby zahustíme kukuřičným škrobem rozmíchaným ve vlažné vodě. (Pečením se výborně zvýrazní chuť celeru.)

Bio Školy