Pohankové palačinky

Suroviny:

Název suroviny

Množství

MJ

Mléko

1,250

l

Pohanková mouka

0,500

kg

 Vejce

2,500

ks

Sůl

0,005

kg

Cukr krystal

0,050

kg

Olej na smažení

0,400

l

Kvalitní džem

0,200

kg

Technologický postup:

Do nádoby vlijte mléko, přidejte vejce, vmíchejte pohankovou mouku, osolte a oslaďte. Těsto nechejte chvíli odpočinout. Pokud je těsto stále řídké, přidejte mouku. Rozpalte pánev, lehce ji vytřete olejem a smažte tenké palačinky. Palačinky potřete džemem a podávejte.
TIP: Nemáte-li mnoho času, doporučujeme pro rychlejší přípravu výrobek BIOLINIE pohankové palačinky. Přidáte pouze vodu a trochu oleje.

Barbora Hernychová

Sladké pokrmy
Zpět na výpis

Pohankové palačinky

Název suroviny

Množství

MJ

Mléko

1,250

l

Pohanková mouka

0,500

kg

 Vejce

2,500

ks

Sůl

0,005

kg

Cukr krystal

0,050

kg

Olej na smažení

0,400

l

Kvalitní džem

0,200

kg

Do nádoby vlijte mléko, přidejte vejce, vmíchejte pohankovou mouku, osolte a oslaďte. Těsto nechejte chvíli odpočinout. Pokud je těsto stále řídké, přidejte mouku. Rozpalte pánev, lehce ji vytřete olejem a smažte tenké palačinky. Palačinky potřete džemem a podávejte.
TIP: Nemáte-li mnoho času, doporučujeme pro rychlejší přípravu výrobek BIOLINIE pohankové palačinky. Přidáte pouze vodu a trochu oleje.

Barbora Hernychová