Pohanková polévka s červenou čočkou

Suroviny:

Název suroviny

Množství

MJ

Pórek

0,400

kg

Cibule červená

0,200

kg

Mrkev

0,200

kg

Petržel kořenová

0,200

kg

Brambory

0,300

kg

Čočka červená

0,200

kg

Pohankové lámanky

0,150

kg

Olej stolní

0,100

l

Kari

0,001

kg

Vývar

2,000

l

Česnek

0,001

kg

Kerblík

0,001

kg

Technologický postup:

V hrnci na oleji půl minuty opékejte kolečka pórku, měsíčky červené cibule a strouhanou mrkev a petržel, brambory na kostky, prolisovaný česnek, kari koření. Zalijte 2l vývaru a 10 minut vařte. Vhoďte propláchnutou červenou čočku a pohankovou lámanku a vařte ještě 5 minut. Ochuťte kerblíkem nebo zelenou petrželí.

Z. Kollárikova

Polévky
Zpět na výpis

Pohanková polévka s červenou čočkou

Název suroviny

Množství

MJ

Pórek

0,400

kg

Cibule červená

0,200

kg

Mrkev

0,200

kg

Petržel kořenová

0,200

kg

Brambory

0,300

kg

Čočka červená

0,200

kg

Pohankové lámanky

0,150

kg

Olej stolní

0,100

l

Kari

0,001

kg

Vývar

2,000

l

Česnek

0,001

kg

Kerblík

0,001

kg

V hrnci na oleji půl minuty opékejte kolečka pórku, měsíčky červené cibule a strouhanou mrkev a petržel, brambory na kostky, prolisovaný česnek, kari koření. Zalijte 2l vývaru a 10 minut vařte. Vhoďte propláchnutou červenou čočku a pohankovou lámanku a vařte ještě 5 minut. Ochuťte kerblíkem nebo zelenou petrželí.

Z. Kollárikova