Pohanková polévka na kyselo
Suroviny:
|
Název suroviny |
Množství |
MJ |
|
Voda |
2,000 |
l |
|
Olej stolní |
0,100 |
l |
|
Máslo |
0,050 |
kg |
|
Pohanka |
0,400 |
kg |
|
Sůl |
0,001 |
kg |
|
Cibule červená |
0,200 |
kg |
|
Mrkev |
0,300 |
kg |
|
Celer |
0,100 |
kg |
|
Petržel kořenová |
0,100 |
kg |
|
Brambory |
0,300 |
kg |
|
Ovesné vločky |
0,100 |
kg |
|
Kmín drcený |
0,001 |
kg |
|
Citrónová kůra bio |
0,001 |
kg |
|
Kari |
0,001 |
kg |
|
Jogurt řecký |
0,010 |
kg |
|
Miso pasta |
0,001 |
kg |
|
Saturejka |
0,001 |
kg |
|
Libeček |
0,001 |
kg |
|
Řasa Dulse |
0,001 |
kg |
|
Ocet UME |
0,001 |
kg |
Technologický postup:
Olej, cibule, mrkev, kmín, kari, lehce orestujeme, vsypeme pohanku, přilijeme vývar, osolíme, citrónovou kůru, brambory, uvedeme do varu, přidáme ovesné vločky. Vaříme asi 15 minut, až jsou krupky skoro měkké. Ochutíme misem a necháme přejít varem. Ochutíme octem a podáváme posypané petrželí, libečkem, saturejkou, řasami, do talíře vložíme lžičku řeckého jogurtu.
Pohanková polévka na kyselo
|
Název suroviny |
Množství |
MJ |
|
Voda |
2,000 |
l |
|
Olej stolní |
0,100 |
l |
|
Máslo |
0,050 |
kg |
|
Pohanka |
0,400 |
kg |
|
Sůl |
0,001 |
kg |
|
Cibule červená |
0,200 |
kg |
|
Mrkev |
0,300 |
kg |
|
Celer |
0,100 |
kg |
|
Petržel kořenová |
0,100 |
kg |
|
Brambory |
0,300 |
kg |
|
Ovesné vločky |
0,100 |
kg |
|
Kmín drcený |
0,001 |
kg |
|
Citrónová kůra bio |
0,001 |
kg |
|
Kari |
0,001 |
kg |
|
Jogurt řecký |
0,010 |
kg |
|
Miso pasta |
0,001 |
kg |
|
Saturejka |
0,001 |
kg |
|
Libeček |
0,001 |
kg |
|
Řasa Dulse |
0,001 |
kg |
|
Ocet UME |
0,001 |
kg |
Olej, cibule, mrkev, kmín, kari, lehce orestujeme, vsypeme pohanku, přilijeme vývar, osolíme, citrónovou kůru, brambory, uvedeme do varu, přidáme ovesné vločky. Vaříme asi 15 minut, až jsou krupky skoro měkké. Ochutíme misem a necháme přejít varem. Ochutíme octem a podáváme posypané petrželí, libečkem, saturejkou, řasami, do talíře vložíme lžičku řeckého jogurtu.