Placičky s celerem a ovesnými vločkami

Suroviny:

Název suroviny

Množství

MJ

Celer

1,750

kg

Sůl

0,003

kg

Nori

0,003

kg

Vejce

5,000

ks

Saturejka

0,003

kg

Ovesné vločky

0,325

kg

Sezamové semínko

0,003

kg

Krupice pohanková

0,003

kg

Mouka rýžová

0,125

kg

Olej sezamový

0,003

l

Technologický postup:

Vločky s rýžovou moukou uvaříme v osolené vodě na hustou kaši. Hrubě nastrouhaný celer podlijeme a dusíme až do vysmahnutí šťávy. Vychladlé vločky smícháme s udušeným celerem, přidáme žloutky, sekanou petrželku, saturejku, osolíme a dobře promícháme. Podle potřeby přisypeme trochu krupice. Tvoříme malé placičky, které obalíme v rozšlehaných bílcích, sezamových semínkách a na oleji potom usmažíme. Podáváme s polentou.

Z. Kollárikova

Bezmasé pokrmy
Zpět na výpis

Placičky s celerem a ovesnými vločkami

Název suroviny

Množství

MJ

Celer

1,750

kg

Sůl

0,003

kg

Nori

0,003

kg

Vejce

5,000

ks

Saturejka

0,003

kg

Ovesné vločky

0,325

kg

Sezamové semínko

0,003

kg

Krupice pohanková

0,003

kg

Mouka rýžová

0,125

kg

Olej sezamový

0,003

l

Vločky s rýžovou moukou uvaříme v osolené vodě na hustou kaši. Hrubě nastrouhaný celer podlijeme a dusíme až do vysmahnutí šťávy. Vychladlé vločky smícháme s udušeným celerem, přidáme žloutky, sekanou petrželku, saturejku, osolíme a dobře promícháme. Podle potřeby přisypeme trochu krupice. Tvoříme malé placičky, které obalíme v rozšlehaných bílcích, sezamových semínkách a na oleji potom usmažíme. Podáváme s polentou.

Z. Kollárikova