Pečené nové brambory s bylinkovým dipem
Suroviny:
|
Název suroviny |
Množství |
MJ |
|
Brambory |
2,500 |
kg |
|
Jogurt bílý |
0,400 |
kg |
|
Olej stolní |
0,001 |
l |
|
Kmín drcený |
0,001 |
kg |
|
Paprika sladká |
0,001 |
kg |
|
Sůl mořská |
0,001 |
kg |
|
Petržel nať |
0,001 |
kg |
|
Bazalka |
0,001 |
kg |
|
Libeček |
0,001 |
kg |
|
Česnek |
0,010 |
kg |
|
Hořčice hrubozrnná |
0,050 |
kg |
|
Olej olivový |
0,020 |
kg |
Technologický postup:
Dip: Bílý jogurt smícháme s olivovým olejem, hořčicí, prolisovaným česnekem, bylinkami a dochutíme mořskou solí. Omyté, očištěné nové brambory se slupkou nakrájíme na plátky, poklademe na vymaštěný plech, osolíme a posypeme kořením. Pečeme při teplotě 200 stupňů Celsia 18-20 minut. Upečené brambory servírujeme přelité vychlazeným dipem.

Pečené nové brambory s bylinkovým dipem
|
Název suroviny |
Množství |
MJ |
|
Brambory |
2,500 |
kg |
|
Jogurt bílý |
0,400 |
kg |
|
Olej stolní |
0,001 |
l |
|
Kmín drcený |
0,001 |
kg |
|
Paprika sladká |
0,001 |
kg |
|
Sůl mořská |
0,001 |
kg |
|
Petržel nať |
0,001 |
kg |
|
Bazalka |
0,001 |
kg |
|
Libeček |
0,001 |
kg |
|
Česnek |
0,010 |
kg |
|
Hořčice hrubozrnná |
0,050 |
kg |
|
Olej olivový |
0,020 |
kg |
Dip: Bílý jogurt smícháme s olivovým olejem, hořčicí, prolisovaným česnekem, bylinkami a dochutíme mořskou solí. Omyté, očištěné nové brambory se slupkou nakrájíme na plátky, poklademe na vymaštěný plech, osolíme a posypeme kořením. Pečeme při teplotě 200 stupňů Celsia 18-20 minut. Upečené brambory servírujeme přelité vychlazeným dipem.
