Pečená treska s pohankou a ředkvičkami
Suroviny:
|
Název suroviny |
Množství |
MJ |
|
Pohanka |
0,070 |
kg |
|
Treska |
0,100 |
kg |
|
Cibule |
½ |
ks |
|
Česnek |
1 |
stroužek |
|
Mrkev |
0,080 |
kg |
|
Ředkvičky |
0,050 |
kg |
|
Miso pasta |
0,008 |
kg |
|
Čerstvý hrášek |
0,070 |
kg |
|
Olivový olej |
||
|
Himalájská sůl |
||
|
Pepř |
||
|
Jarní cibulka nať |
Suroviny na 1 porci
Technologický postup:
Pohanku propláchneme, nasypeme do hrnce s vroucí vodou a dvě minuty vaříme. Potom sundáme hrnec ze sporáku, zabalíme jej do utěrky a pohanku necháme pod pokličkou „dojít“. To bude trvat přibližně dvacet minut, kterých využijeme k přípravě tresky a restované zeleniny. Na trošce olivového oleje si tedy orestujeme nadrobno nasekanou cibulku, přidáme k ní hrášek, na plátky nakrájený česnek a kousky mrkve. Celou směs řádně promícháme, pak ji podlijeme vodou a asi deset minut dusíme. Zatímco se nám zelenina „dusí“ a pohanka „nasává“, omyjeme tresku, osolíme, opepříme a vložíme do trouby, ve které ji pečeme zhruba 15 až 20 minut.
Pohanku smícháme se zeleninou na pánvičce, ochutíme ji lžičkou miso pasty. K nadýchané pohance se zeleninou přidáme ještě opečenou tresku, plátky ředkviček a celý pokrm bohatě zasypeme zelenými kolečky jarní cibulky.
Plusy
- Snadná a rychlá příprava.
- Vyvážený obsah živin.
- Dostatek draslíku.
- Absence lepku a laktózy.


Pečená treska s pohankou a ředkvičkami
|
Název suroviny |
Množství |
MJ |
|
Pohanka |
0,070 |
kg |
|
Treska |
0,100 |
kg |
|
Cibule |
½ |
ks |
|
Česnek |
1 |
stroužek |
|
Mrkev |
0,080 |
kg |
|
Ředkvičky |
0,050 |
kg |
|
Miso pasta |
0,008 |
kg |
|
Čerstvý hrášek |
0,070 |
kg |
|
Olivový olej |
||
|
Himalájská sůl |
||
|
Pepř |
||
|
Jarní cibulka nať |
Suroviny na 1 porci
Pohanku propláchneme, nasypeme do hrnce s vroucí vodou a dvě minuty vaříme. Potom sundáme hrnec ze sporáku, zabalíme jej do utěrky a pohanku necháme pod pokličkou „dojít“. To bude trvat přibližně dvacet minut, kterých využijeme k přípravě tresky a restované zeleniny. Na trošce olivového oleje si tedy orestujeme nadrobno nasekanou cibulku, přidáme k ní hrášek, na plátky nakrájený česnek a kousky mrkve. Celou směs řádně promícháme, pak ji podlijeme vodou a asi deset minut dusíme. Zatímco se nám zelenina „dusí“ a pohanka „nasává“, omyjeme tresku, osolíme, opepříme a vložíme do trouby, ve které ji pečeme zhruba 15 až 20 minut.
Pohanku smícháme se zeleninou na pánvičce, ochutíme ji lžičkou miso pasty. K nadýchané pohance se zeleninou přidáme ještě opečenou tresku, plátky ředkviček a celý pokrm bohatě zasypeme zelenými kolečky jarní cibulky.
Plusy
- Snadná a rychlá příprava.
- Vyvážený obsah živin.
- Dostatek draslíku.
- Absence lepku a laktózy.

