Mrkvový krém s koriandrem

Suroviny:

Název suroviny

Množství

MJ

Mrkev

1,500

kg

Pórek

0,500

kg

Cibule červená

0,125

kg

Brambory

0,625

kg

Koriandr

0,001

kg

Máslo

0,188

kg

Olej olivový

0,125

kg

Vývar drůbeží

2,750

l

Smetana 12%

0,313

l

Technologický postup:

Rozehřejeme máslo a olivový olej, orestujeme cibulku a pórek, přidáme na drobné kousky pokrájenou mrkev a po chvíli i brambory. Vše zalijeme vývarem a necháme vařit do změknutí. Použijeme tyčový mixér a vše rozmixujeme společně s koriandrem. Přidáme smetanu. Případně dosolíme a opepříme. Na talíři zakápneme sezamovým olejem, smetanou, posypeme sezamovým semínkem a čerstvě nadrceným koriandrem.

Z. Kollárikova

Polévky
Zpět na výpis

Mrkvový krém s koriandrem

Název suroviny

Množství

MJ

Mrkev

1,500

kg

Pórek

0,500

kg

Cibule červená

0,125

kg

Brambory

0,625

kg

Koriandr

0,001

kg

Máslo

0,188

kg

Olej olivový

0,125

kg

Vývar drůbeží

2,750

l

Smetana 12%

0,313

l

Rozehřejeme máslo a olivový olej, orestujeme cibulku a pórek, přidáme na drobné kousky pokrájenou mrkev a po chvíli i brambory. Vše zalijeme vývarem a necháme vařit do změknutí. Použijeme tyčový mixér a vše rozmixujeme společně s koriandrem. Přidáme smetanu. Případně dosolíme a opepříme. Na talíři zakápneme sezamovým olejem, smetanou, posypeme sezamovým semínkem a čerstvě nadrceným koriandrem.

Z. Kollárikova