Ledový salát s cizrnou a ředkvičkami

Suroviny:

Název suroviny

Množství

MJ

Položky na salát

Cizrna

0,500

kg

Salát ledový

0,300

kg

Kroupy špaldové

0,500

kg

Ředkvičky

0,200

kg

Olivy černé

0,100

kg

Pažitka

0,050

kg

Položky na dressing

Olej olivový

0,085

kg

Citrónová šťáva

0,025

l

Cukr třtinový

0,015

kg

Hořčice dijonská

0,100

kg

Med

0,020

kg

Sůl

0,001

kg

Technologický postup:

Přes noc namočíme špaldu a cizrnu a uvaříme doměkka. Scedíme a dáme vychladnout. Špaldu a cizrnu smícháme s na kolečka nakrájenou ředkvičkou, natrhaným ledovým salátem, nasekanou pažitkou a olivami. Přelijeme připravenou zálivkou, podáváme vychlazené.

Rychta Krásensko

Saláty
Zpět na výpis

Ledový salát s cizrnou a ředkvičkami

Název suroviny

Množství

MJ

Položky na salát

Cizrna

0,500

kg

Salát ledový

0,300

kg

Kroupy špaldové

0,500

kg

Ředkvičky

0,200

kg

Olivy černé

0,100

kg

Pažitka

0,050

kg

Položky na dressing

Olej olivový

0,085

kg

Citrónová šťáva

0,025

l

Cukr třtinový

0,015

kg

Hořčice dijonská

0,100

kg

Med

0,020

kg

Sůl

0,001

kg

Přes noc namočíme špaldu a cizrnu a uvaříme doměkka. Scedíme a dáme vychladnout. Špaldu a cizrnu smícháme s na kolečka nakrájenou ředkvičkou, natrhaným ledovým salátem, nasekanou pažitkou a olivami. Přelijeme připravenou zálivkou, podáváme vychlazené.

Rychta Krásensko