Ledový salát s cizrnou a ředkvičkami
Suroviny:
|
Název suroviny |
Množství |
MJ |
|
Položky na salát |
||
|
Cizrna |
0,500 |
kg |
|
Salát ledový |
0,300 |
kg |
|
Kroupy špaldové |
0,500 |
kg |
|
Ředkvičky |
0,200 |
kg |
|
Olivy černé |
0,100 |
kg |
|
Pažitka |
0,050 |
kg |
|
Položky na dressing |
||
|
Olej olivový |
0,085 |
kg |
|
Citrónová šťáva |
0,025 |
l |
|
Cukr třtinový |
0,015 |
kg |
|
Hořčice dijonská |
0,100 |
kg |
|
Med |
0,020 |
kg |
|
Sůl |
0,001 |
kg |
Technologický postup:
Přes noc namočíme špaldu a cizrnu a uvaříme doměkka. Scedíme a dáme vychladnout. Špaldu a cizrnu smícháme s na kolečka nakrájenou ředkvičkou, natrhaným ledovým salátem, nasekanou pažitkou a olivami. Přelijeme připravenou zálivkou, podáváme vychlazené.
Ledový salát s cizrnou a ředkvičkami
|
Název suroviny |
Množství |
MJ |
|
Položky na salát |
||
|
Cizrna |
0,500 |
kg |
|
Salát ledový |
0,300 |
kg |
|
Kroupy špaldové |
0,500 |
kg |
|
Ředkvičky |
0,200 |
kg |
|
Olivy černé |
0,100 |
kg |
|
Pažitka |
0,050 |
kg |
|
Položky na dressing |
||
|
Olej olivový |
0,085 |
kg |
|
Citrónová šťáva |
0,025 |
l |
|
Cukr třtinový |
0,015 |
kg |
|
Hořčice dijonská |
0,100 |
kg |
|
Med |
0,020 |
kg |
|
Sůl |
0,001 |
kg |
Přes noc namočíme špaldu a cizrnu a uvaříme doměkka. Scedíme a dáme vychladnout. Špaldu a cizrnu smícháme s na kolečka nakrájenou ředkvičkou, natrhaným ledovým salátem, nasekanou pažitkou a olivami. Přelijeme připravenou zálivkou, podáváme vychlazené.