Ječné kroupy s tempehem
Suroviny:
|
Název suroviny |
Množství |
MJ |
|
Kroupy ječné |
0,667 |
kg |
|
Česnek |
0,033 |
kg |
|
Olej olivový |
0,033 |
kg |
|
Sůl |
0,003 |
kg |
|
Saturejka |
0,003 |
kg |
|
Kmín |
0,003 |
kg |
|
Bazalka |
0,003 |
kg |
|
Bujón bio |
0,003 |
kg |
|
Řasa Dulse |
0,003 |
kg |
|
Tempech |
0,667 |
kg |
|
Cibule |
0,333 |
kg |
|
Celer |
0,500 |
kg |
|
Pickles |
0,003 |
kg |
Technologický postup:
Ve studené vodě /1:2,5/ vaříme opláchnuté kroupy, osolíme, přidáme kapku olivového oleje a kostku bujónu, vaříme pod poklicí asi 40 minut a necháme asi tak 5 minut dojít. Do mísy dáme vařené kroupy, promícháme se lžící olivového oleje, solí, saturejkou, majoránkou, česnekem. Cibuli nasekáme a necháme zezlátnout na olivovém oleji, přidáme na kostičky nakrájený celer a pár minut mírně restujeme, jen lehce, aby zůstal křupavý. Přidáme na kousky nakrájený tempeh /nebo nastrouhané uzené tofu/, na konec přidáme pickles, prohřejeme. Promícháme s kroupami, ochutíme dulse. Jiná možnost: vmíchat čerstvé, podušené houby, pak vložíme do trouby a necháme cca 30 minut zapéct.
Ječné kroupy s tempehem
|
Název suroviny |
Množství |
MJ |
|
Kroupy ječné |
0,667 |
kg |
|
Česnek |
0,033 |
kg |
|
Olej olivový |
0,033 |
kg |
|
Sůl |
0,003 |
kg |
|
Saturejka |
0,003 |
kg |
|
Kmín |
0,003 |
kg |
|
Bazalka |
0,003 |
kg |
|
Bujón bio |
0,003 |
kg |
|
Řasa Dulse |
0,003 |
kg |
|
Tempech |
0,667 |
kg |
|
Cibule |
0,333 |
kg |
|
Celer |
0,500 |
kg |
|
Pickles |
0,003 |
kg |
Ve studené vodě /1:2,5/ vaříme opláchnuté kroupy, osolíme, přidáme kapku olivového oleje a kostku bujónu, vaříme pod poklicí asi 40 minut a necháme asi tak 5 minut dojít. Do mísy dáme vařené kroupy, promícháme se lžící olivového oleje, solí, saturejkou, majoránkou, česnekem. Cibuli nasekáme a necháme zezlátnout na olivovém oleji, přidáme na kostičky nakrájený celer a pár minut mírně restujeme, jen lehce, aby zůstal křupavý. Přidáme na kousky nakrájený tempeh /nebo nastrouhané uzené tofu/, na konec přidáme pickles, prohřejeme. Promícháme s kroupami, ochutíme dulse. Jiná možnost: vmíchat čerstvé, podušené houby, pak vložíme do trouby a necháme cca 30 minut zapéct.