Ječné kroupy s tempehem

Suroviny:

Název suroviny

Množství

MJ

Kroupy ječné

0,667

kg

Česnek

0,033

kg

Olej olivový

0,033

kg

Sůl

0,003

kg

Saturejka

0,003

kg

Kmín

0,003

kg

Bazalka

0,003

kg

Bujón bio

0,003

kg

Řasa Dulse

0,003

kg

Tempech

0,667

kg

Cibule

0,333

kg

Celer

0,500

kg

Pickles

0,003

kg

Technologický postup:

Ve studené vodě /1:2,5/ vaříme opláchnuté kroupy, osolíme, přidáme kapku olivového oleje a kostku bujónu, vaříme pod poklicí asi 40 minut a necháme asi tak 5 minut dojít. Do mísy dáme vařené kroupy, promícháme se lžící olivového oleje, solí, saturejkou, majoránkou, česnekem. Cibuli nasekáme a necháme zezlátnout na olivovém oleji, přidáme na kostičky nakrájený celer a pár minut mírně restujeme, jen lehce, aby zůstal křupavý. Přidáme na kousky nakrájený tempeh /nebo nastrouhané uzené tofu/, na konec přidáme pickles, prohřejeme. Promícháme s kroupami, ochutíme dulse. Jiná možnost: vmíchat čerstvé, podušené houby, pak vložíme do trouby a necháme cca 30 minut zapéct.

Z. Kollárikova

Bezmasé pokrmy
Zpět na výpis

Ječné kroupy s tempehem

Název suroviny

Množství

MJ

Kroupy ječné

0,667

kg

Česnek

0,033

kg

Olej olivový

0,033

kg

Sůl

0,003

kg

Saturejka

0,003

kg

Kmín

0,003

kg

Bazalka

0,003

kg

Bujón bio

0,003

kg

Řasa Dulse

0,003

kg

Tempech

0,667

kg

Cibule

0,333

kg

Celer

0,500

kg

Pickles

0,003

kg

Ve studené vodě /1:2,5/ vaříme opláchnuté kroupy, osolíme, přidáme kapku olivového oleje a kostku bujónu, vaříme pod poklicí asi 40 minut a necháme asi tak 5 minut dojít. Do mísy dáme vařené kroupy, promícháme se lžící olivového oleje, solí, saturejkou, majoránkou, česnekem. Cibuli nasekáme a necháme zezlátnout na olivovém oleji, přidáme na kostičky nakrájený celer a pár minut mírně restujeme, jen lehce, aby zůstal křupavý. Přidáme na kousky nakrájený tempeh /nebo nastrouhané uzené tofu/, na konec přidáme pickles, prohřejeme. Promícháme s kroupami, ochutíme dulse. Jiná možnost: vmíchat čerstvé, podušené houby, pak vložíme do trouby a necháme cca 30 minut zapéct.

Z. Kollárikova