Jáhelný řez s kokosem

Suroviny:

Název suroviny

Množství

MJ

Jáhly

0,180

kg

Máslo

0,035

kg

Mořská sůl

0,002

kg

Třtinový cukr

0,050

kg

Mléko

0,160

l

Vanilkový cukr

0,015

kg

Strouhaný kokos

0,100

kg

Rozinky

0,040

kg

Voda

0,440

l

Technologický postup:

Jáhly propláchneme studenou vodou a třikrát spaříme vařící vodou. Vaříme v osolené vodě, v poměru 1 díl jáhel na 2,5 dílu vody asi 15–20 minut. Při vaření nemícháme. Rozinky zalijeme vroucí vodou a necháme namočené stranou. Do hrnce s uvařenými jáhlami přidáme máslo, vlijeme mléko a přisypeme vanilkový a třtinový cukr. Vše dobře promícháme a spojíme ve vláčnou hmotu, do které vmícháme asi 2 lžíce strouhaného kokosu a spařené rozinky. Jakmile směs částečně vychladne, rozprostřeme ji na vymazaný plech a zapékáme 20 minut na 160–170°C. TIP: Pokud nechceme zapékat, můžeme podávat také v podobě kuliček obalených v kokosu.

Bio Školy

Sladké pokrmy
Zpět na výpis

Jáhelný řez s kokosem

Název suroviny

Množství

MJ

Jáhly

0,180

kg

Máslo

0,035

kg

Mořská sůl

0,002

kg

Třtinový cukr

0,050

kg

Mléko

0,160

l

Vanilkový cukr

0,015

kg

Strouhaný kokos

0,100

kg

Rozinky

0,040

kg

Voda

0,440

l

Jáhly propláchneme studenou vodou a třikrát spaříme vařící vodou. Vaříme v osolené vodě, v poměru 1 díl jáhel na 2,5 dílu vody asi 15–20 minut. Při vaření nemícháme. Rozinky zalijeme vroucí vodou a necháme namočené stranou. Do hrnce s uvařenými jáhlami přidáme máslo, vlijeme mléko a přisypeme vanilkový a třtinový cukr. Vše dobře promícháme a spojíme ve vláčnou hmotu, do které vmícháme asi 2 lžíce strouhaného kokosu a spařené rozinky. Jakmile směs částečně vychladne, rozprostřeme ji na vymazaný plech a zapékáme 20 minut na 160–170°C. TIP: Pokud nechceme zapékat, můžeme podávat také v podobě kuliček obalených v kokosu.

Bio Školy