Jáhelno – bramborové šťouchance se špenátem

Suroviny:

Název suroviny

Množství

MJ

Brambory

1,500

kg

Jáhly

0,400

kg

Olej (slunečnicový, řepkový, sezamový)

0,050

l

Cibule

0,100

kg

Sůl

0,010

kg

Sójová omáčka (nejlépe Tamari či Johsen S.)

0,010

l

Špenát mražený

0,300

kg

Bylinky

0,003

kg

Jarní cibulka

0,005

kg

Technologický postup:

Jáhly řádně propereme a několikrát spaříme vroucí vodou. Pak asi 15 min v osolené vodě  vaříme a necháme 10 min odstát. Zatím oloupeme a uvaříme brambory. Na pánvi osmahneme na oleji dozlatova cibulku, přidáme uvařené jáhly a brambory. Promícháme a necháme trochu osmahnout, pak společně rozšťoucháme a opět promícháme. Dochutíme solí a sójovou omáčkou. Podáváme s dušeným špenátem, případně posypané čerstvými bylinkami a nakrájenou jarní cibulkou.


Bezmasé pokrmy
Zpět na výpis

Jáhelno – bramborové šťouchance se špenátem

Název suroviny

Množství

MJ

Brambory

1,500

kg

Jáhly

0,400

kg

Olej (slunečnicový, řepkový, sezamový)

0,050

l

Cibule

0,100

kg

Sůl

0,010

kg

Sójová omáčka (nejlépe Tamari či Johsen S.)

0,010

l

Špenát mražený

0,300

kg

Bylinky

0,003

kg

Jarní cibulka

0,005

kg

Jáhly řádně propereme a několikrát spaříme vroucí vodou. Pak asi 15 min v osolené vodě  vaříme a necháme 10 min odstát. Zatím oloupeme a uvaříme brambory. Na pánvi osmahneme na oleji dozlatova cibulku, přidáme uvařené jáhly a brambory. Promícháme a necháme trochu osmahnout, pak společně rozšťoucháme a opět promícháme. Dochutíme solí a sójovou omáčkou. Podáváme s dušeným špenátem, případně posypané čerstvými bylinkami a nakrájenou jarní cibulkou.