Irské dušené robi maso, pohanka s restovanou dýní
Suroviny:
|
Robi maso |
||
|
Název suroviny |
Množství |
MJ |
|
Robi |
0,800 |
kg |
|
Sušené švestky |
0,400 |
kg |
|
Mrkev |
0,500 |
kg |
|
Olej řepkový |
0,200 |
l |
|
Olej |
0,200 |
kg |
|
Cibule |
0,300 |
kg |
|
Česnek |
0,050 |
kg |
|
Bobkový list |
0,001 |
kg |
|
Himalájská sůl |
0,020 |
kg |
|
Čerstvý tymián |
0,005 |
kg |
|
Zeleninový vývar |
|
Pohanka |
||
|
Název suroviny |
Množství |
MJ |
|
Pohanka |
0,600 |
kg |
|
Olej řepkový |
0,100 |
l |
|
Dýně Hokaido |
0,400 |
kg |
|
Kurkuma |
0,020 |
kg |
Technologický postup:
Na orestovanou cibuli přidáme na plátky nakrájený česnek, bobkový list, sůl, čerstvý tymián. Do tohoto základu dáme dusit mrkev a zalijeme zeleninovým vývarem. Po změknutí mrkve vložíme na kostičky nakrájené robi maso a sušené švestky.
Upečenou dýni nakrájíme na kostičky a smícháme spolu s uvařenou pohankou. Osolíme a přidáme kurkumu.

Irské dušené robi maso, pohanka s restovanou dýní
|
Robi maso |
||
|
Název suroviny |
Množství |
MJ |
|
Robi |
0,800 |
kg |
|
Sušené švestky |
0,400 |
kg |
|
Mrkev |
0,500 |
kg |
|
Olej řepkový |
0,200 |
l |
|
Olej |
0,200 |
kg |
|
Cibule |
0,300 |
kg |
|
Česnek |
0,050 |
kg |
|
Bobkový list |
0,001 |
kg |
|
Himalájská sůl |
0,020 |
kg |
|
Čerstvý tymián |
0,005 |
kg |
|
Zeleninový vývar |
|
Pohanka |
||
|
Název suroviny |
Množství |
MJ |
|
Pohanka |
0,600 |
kg |
|
Olej řepkový |
0,100 |
l |
|
Dýně Hokaido |
0,400 |
kg |
|
Kurkuma |
0,020 |
kg |
Na orestovanou cibuli přidáme na plátky nakrájený česnek, bobkový list, sůl, čerstvý tymián. Do tohoto základu dáme dusit mrkev a zalijeme zeleninovým vývarem. Po změknutí mrkve vložíme na kostičky nakrájené robi maso a sušené švestky.
Upečenou dýni nakrájíme na kostičky a smícháme spolu s uvařenou pohankou. Osolíme a přidáme kurkumu.
