Hovězí s cizrnou

Suroviny:

Název suroviny

Množství

MJ

Hovězí maso zadní b.k.

1,000

kg

Cibule

0,429

kg

Česnek

0,020

kg

Cizrna

0,357

kg

Paprika kapie

0,286

kg

Rajský protlak

0,143

kg

Paprika sladká

0,001

kg

Sůl

0,001

kg

Pepř mletý

0,001

kg

Technologický postup:

 Maso omyjeme a nakrájíme na kostky. Na oleji opečeme cibuli a česnek, přidáme maso a ze všech stran opečeme, aby se zatáhlo. Přidáme rajčatový protlak, poprášíme paprikou a promícháme, ihned zalijeme vodou, osolíme, opepříme a dusíme pod poklicí. Když je maso měkké, přidáme nakrájenou kapii, cizrnu a dusíme. Dochutíme a podáváme. 

Dana Brožová – ŠJ Vítkov

Polévky
Zpět na výpis

Hovězí s cizrnou

Název suroviny

Množství

MJ

Hovězí maso zadní b.k.

1,000

kg

Cibule

0,429

kg

Česnek

0,020

kg

Cizrna

0,357

kg

Paprika kapie

0,286

kg

Rajský protlak

0,143

kg

Paprika sladká

0,001

kg

Sůl

0,001

kg

Pepř mletý

0,001

kg

 Maso omyjeme a nakrájíme na kostky. Na oleji opečeme cibuli a česnek, přidáme maso a ze všech stran opečeme, aby se zatáhlo. Přidáme rajčatový protlak, poprášíme paprikou a promícháme, ihned zalijeme vodou, osolíme, opepříme a dusíme pod poklicí. Když je maso měkké, přidáme nakrájenou kapii, cizrnu a dusíme. Dochutíme a podáváme. 

Dana Brožová – ŠJ Vítkov