Francouzské dukátky, hranolky s dýně a celeru, ledový salát s mrkví, tatarka z červené čočky

Suroviny:

Francouzské dukátky

Název suroviny

Množství

MJ

Čočka hnědá

0,600

kg

Olej

0,100

kg

Bramborový škrob

0,060

kg

Vejce

4

ks

Himalájská sůl

0,020

kg

Smetana 33%

0,150

l

Drcený kmín

0,010

kg

Provensálské bylinky

0,010

kg

Hranolky:

Název suroviny

Množství

MJ

Celer

0,500

kg

Dýně

0,500

kg

Řepkový olej

0,050

kg

Himalájská sůl

0,020

kg

Tatarka z červené čočky:

Název suroviny

Množství

MJ

Červená čočka

0,300

kg

Olivový olej

0,300

kg

Kvašené okurky

0,400

kg

Cibule červená

0,200

kg

Umeocet

0,100

kg

Plnotučná hořčice

0,100

kg

Ledový salát:

Název suroviny

Množství

MJ

Ledový salát

0,200

kg

Mrkev

0,200

kg

Olivový olej

0,050

kg

Technologický postup:

Suroviny na francouzské dukátky (čočku předtím uvaříme) smícháme dohromady a dáme péct do konvektomatu.

Z celeru a dýně vytvoříme hranolky, které ochutíme solí a podravkou (bez „éček“ a glutamátu), obalíme v oleji a na pečicím papíru pečeme v konvektomatu.

Ledový salát s mrkví používáme na ozdobu – ledový salát a nastrouhanou mrkev prohodíme v oleji.

Suroviny na tatarku opět smícháme dohromady a tyčovým mixérem vymícháme na hladkou hmotu. Dáme vychladit do chladničky.

Alergeny: 03 –vejce, 07 – mléko, 09 -celer

Iveta Brunová, ZŠ a MŠ Malšice

Bezmasé pokrmy
Zpět na výpis

Francouzské dukátky, hranolky s dýně a celeru, ledový salát s mrkví, tatarka z červené čočky

Francouzské dukátky

Název suroviny

Množství

MJ

Čočka hnědá

0,600

kg

Olej

0,100

kg

Bramborový škrob

0,060

kg

Vejce

4

ks

Himalájská sůl

0,020

kg

Smetana 33%

0,150

l

Drcený kmín

0,010

kg

Provensálské bylinky

0,010

kg

Hranolky:

Název suroviny

Množství

MJ

Celer

0,500

kg

Dýně

0,500

kg

Řepkový olej

0,050

kg

Himalájská sůl

0,020

kg

Tatarka z červené čočky:

Název suroviny

Množství

MJ

Červená čočka

0,300

kg

Olivový olej

0,300

kg

Kvašené okurky

0,400

kg

Cibule červená

0,200

kg

Umeocet

0,100

kg

Plnotučná hořčice

0,100

kg

Ledový salát:

Název suroviny

Množství

MJ

Ledový salát

0,200

kg

Mrkev

0,200

kg

Olivový olej

0,050

kg

Suroviny na francouzské dukátky (čočku předtím uvaříme) smícháme dohromady a dáme péct do konvektomatu.

Z celeru a dýně vytvoříme hranolky, které ochutíme solí a podravkou (bez „éček“ a glutamátu), obalíme v oleji a na pečicím papíru pečeme v konvektomatu.

Ledový salát s mrkví používáme na ozdobu – ledový salát a nastrouhanou mrkev prohodíme v oleji.

Suroviny na tatarku opět smícháme dohromady a tyčovým mixérem vymícháme na hladkou hmotu. Dáme vychladit do chladničky.

Alergeny: 03 –vejce, 07 – mléko, 09 -celer

Iveta Brunová, ZŠ a MŠ Malšice