Dýňový krém s opečeným česnekem

Suroviny:

Název suroviny

Množství

MJ

Dýně máslová

1,250

kg

Brambory

0,200

kg

Česnek

0,005

kg

Olej olivový

0,050

l

Sojová omáčka Tamari

0,005

l

Pažitka

0,005

kg

Technologický postup:

Dýni důkladně omyjeme, nakrájíme na kousky a vaříme přibližně 15 minut v nesolené vodě menšího objemu. Současně oloupeme a nakrájíme brambory a v druhém hrnci je, vaříme pod poklicí dvacet minut. Jakmile se uvaří dýně, i s vodou ji důkladně rozmixujeme na kaši. Po uvaření brambor vodu slijeme a brambory propasírujeme do rozmixovaného polévkového základu z dýně a důkladně promícháme. Brambory nemixujeme na kaši, protože získaná konzistence by chuťově zbytečně připomínala bramborovou kaši a to dnes nechceme. V průběhu vaření oloupeme stroužky česneku a na pánvi s olivovým olejem je při nižší teplotě pod pokličkou pomalu pečeme (10 minut). Polévku mírně ochutíme sójovou omáčkou Tamari, přidáme pečený česnek, ozdobíme čerstvou pažitkou a servírujeme.


Polévky
Zpět na výpis

Dýňový krém s opečeným česnekem

Název suroviny

Množství

MJ

Dýně máslová

1,250

kg

Brambory

0,200

kg

Česnek

0,005

kg

Olej olivový

0,050

l

Sojová omáčka Tamari

0,005

l

Pažitka

0,005

kg

Dýni důkladně omyjeme, nakrájíme na kousky a vaříme přibližně 15 minut v nesolené vodě menšího objemu. Současně oloupeme a nakrájíme brambory a v druhém hrnci je, vaříme pod poklicí dvacet minut. Jakmile se uvaří dýně, i s vodou ji důkladně rozmixujeme na kaši. Po uvaření brambor vodu slijeme a brambory propasírujeme do rozmixovaného polévkového základu z dýně a důkladně promícháme. Brambory nemixujeme na kaši, protože získaná konzistence by chuťově zbytečně připomínala bramborovou kaši a to dnes nechceme. V průběhu vaření oloupeme stroužky česneku a na pánvi s olivovým olejem je při nižší teplotě pod pokličkou pomalu pečeme (10 minut). Polévku mírně ochutíme sójovou omáčkou Tamari, přidáme pečený česnek, ozdobíme čerstvou pažitkou a servírujeme.