Drštková polévka z hlívy ústřičné

Suroviny:

Název suroviny

Množství

MJ

hlíva ústřičná

0,370

kg

Voda

2,000

l

Kmín

0,005

kg

Pepř

0,002

kg

Mrkev

0,280

kg

Celer

0,310

kg

slunečnicový olej

0,020

kg

Cibule

0,130

kg

mořská sůl

0,035

kg

hladká bílá mouka

0,050

kg

Česnek

0,010

kg

paprika mletá

0,005

kg

Majoránka

0,005

kg

Technologický postup:

Hlívu ústřičnou očistíme, nakrájíme na velikost drštěk a vaříme ve vodě dle tvrdosti hlívy 60 minut s kmínem a pepřem. Na oleji podusíme cibuli a najemno nastrouhanou mrkev a celer, osolíme. Smícháme upravenou hlívu s restovanou zeleninou, přidáme koření, dochutíme, zahustíme ve vodě rozmíchanou pšeničnou hladkou moukou a necháme krátce provařit. Zdobíme pažitkou či petrželkou.

Bio Školy

Polévky
Zpět na výpis

Drštková polévka z hlívy ústřičné

Název suroviny

Množství

MJ

hlíva ústřičná

0,370

kg

Voda

2,000

l

Kmín

0,005

kg

Pepř

0,002

kg

Mrkev

0,280

kg

Celer

0,310

kg

slunečnicový olej

0,020

kg

Cibule

0,130

kg

mořská sůl

0,035

kg

hladká bílá mouka

0,050

kg

Česnek

0,010

kg

paprika mletá

0,005

kg

Majoránka

0,005

kg

Hlívu ústřičnou očistíme, nakrájíme na velikost drštěk a vaříme ve vodě dle tvrdosti hlívy 60 minut s kmínem a pepřem. Na oleji podusíme cibuli a najemno nastrouhanou mrkev a celer, osolíme. Smícháme upravenou hlívu s restovanou zeleninou, přidáme koření, dochutíme, zahustíme ve vodě rozmíchanou pšeničnou hladkou moukou a necháme krátce provařit. Zdobíme pažitkou či petrželkou.

Bio Školy