Čočková s bramborem

Suroviny:

Název suroviny

Množství

MJ

Čočka červená

0,333

kg

Cibule

0,133

kg

Paprika sladká

0,033

kg

Mrkev

0,333

kg

Brambory loupané

0,556

kg

Česnek

0,022

kg

Olej slunečnicový

0,022

kg

Rajský protlak

0,033

kg

Petržel nať

0,011

kg

Sůl

0,010

kg

Technologický postup:

V hrnci na rozpáleném oleji 10 minut podusíme na kostičky nakrájenou mrkev, cibuli. Přidáme drceny česnek, několik minut mícháme a poté přidáme papriku a rychle promícháme. Přidáme rajčatový protlak zředěný vodou. Červenou čočku uvaříme v horké vodě. Přidáme brambory na kostičky a dále vaříme. Když jsou brambory měkké, dosolíme, opepříme a dochutíme čerstvou petrželkou.

FRESH & TASTY Praha

Polévky
Zpět na výpis

Čočková s bramborem

Název suroviny

Množství

MJ

Čočka červená

0,333

kg

Cibule

0,133

kg

Paprika sladká

0,033

kg

Mrkev

0,333

kg

Brambory loupané

0,556

kg

Česnek

0,022

kg

Olej slunečnicový

0,022

kg

Rajský protlak

0,033

kg

Petržel nať

0,011

kg

Sůl

0,010

kg

V hrnci na rozpáleném oleji 10 minut podusíme na kostičky nakrájenou mrkev, cibuli. Přidáme drceny česnek, několik minut mícháme a poté přidáme papriku a rychle promícháme. Přidáme rajčatový protlak zředěný vodou. Červenou čočku uvaříme v horké vodě. Přidáme brambory na kostičky a dále vaříme. Když jsou brambory měkké, dosolíme, opepříme a dochutíme čerstvou petrželkou.

FRESH & TASTY Praha