Bylinkový králík v zelenině
Suroviny:
|
Název suroviny |
Množství |
MJ |
|
Králík |
1,000 |
kg |
|
Máslo |
0,050 |
kg |
|
Cibule |
0,150 |
kg |
|
Mražená zelenina svíčková |
0,400 |
kg |
|
List bobkový |
0,005 |
kg |
|
Rozmarýn |
0,005 |
kg |
|
Tymián |
0,005 |
kg |
|
Hořčice |
0,080 |
kg |
|
Slanina |
0,020 |
kg |
|
Sůl |
0,015 |
kg |
|
Víno |
0,020 |
l |
|
Smetana 12% |
0,200 |
l |
Technologický postup:
Očištěné maso omyjeme, osolíme, vložíme do pekáče, podlijeme vodou, přidáme 1/2 dávky másla a pečeme v troubě. Po půl hodině maso potřeme hořčicí, obložíme očištěnou a na nudličky nakrájenou zeleninou, bylinkami a kořením. Zmírníme teplotu v troubě a pečeme ještě 25 minut. Měkké maso vyjmeme a po částečném zchladnutí naporcujeme. Do šťávy přidáme trochu vína a smetanu a provaříme. Vložíme maso zpět, prohřejeme a pak podáváme s dušenou zeleninou.
Bylinkový králík v zelenině
|
Název suroviny |
Množství |
MJ |
|
Králík |
1,000 |
kg |
|
Máslo |
0,050 |
kg |
|
Cibule |
0,150 |
kg |
|
Mražená zelenina svíčková |
0,400 |
kg |
|
List bobkový |
0,005 |
kg |
|
Rozmarýn |
0,005 |
kg |
|
Tymián |
0,005 |
kg |
|
Hořčice |
0,080 |
kg |
|
Slanina |
0,020 |
kg |
|
Sůl |
0,015 |
kg |
|
Víno |
0,020 |
l |
|
Smetana 12% |
0,200 |
l |
Očištěné maso omyjeme, osolíme, vložíme do pekáče, podlijeme vodou, přidáme 1/2 dávky másla a pečeme v troubě. Po půl hodině maso potřeme hořčicí, obložíme očištěnou a na nudličky nakrájenou zeleninou, bylinkami a kořením. Zmírníme teplotu v troubě a pečeme ještě 25 minut. Měkké maso vyjmeme a po částečném zchladnutí naporcujeme. Do šťávy přidáme trochu vína a smetanu a provaříme. Vložíme maso zpět, prohřejeme a pak podáváme s dušenou zeleninou.