Bulgurové rizoto s kuřecím masem a zeleninou

Suroviny:

Název suroviny

Množství

MJ

Prsa kuřecí

1,000

kg

Bulgur

1,000

kg

Olej stolní

0,100

l

Cibule

0,150

kg

Kukuřice sterilovaná

0,100

kg

Hrášek mražený

0,100

kg

Mrkev

0,125

kg

Sůl

0,015

kg

Kmín drcený

0,002

kg

Bylinky provensálské

0,003

kg

Česnek

0,015

kg

Sýr cihla

0,200

kg

Technologický postup:

Bulgur si připravíme dle návodu. Kuřecí maso nakrájíme na malé kousky a orestujeme na cibulovém základu. Přidáme koření, sůl, podlijeme trochou vody a dusíme. Před dokončením přidáme zeleninu, provaříme, smícháme s uvařeným bulgurem a podáváme sypané strouhaným sýrem. Příloha zeleninový salát.


Drůbeží a rybí pokrmy
Zpět na výpis

Bulgurové rizoto s kuřecím masem a zeleninou

Název suroviny

Množství

MJ

Prsa kuřecí

1,000

kg

Bulgur

1,000

kg

Olej stolní

0,100

l

Cibule

0,150

kg

Kukuřice sterilovaná

0,100

kg

Hrášek mražený

0,100

kg

Mrkev

0,125

kg

Sůl

0,015

kg

Kmín drcený

0,002

kg

Bylinky provensálské

0,003

kg

Česnek

0,015

kg

Sýr cihla

0,200

kg

Bulgur si připravíme dle návodu. Kuřecí maso nakrájíme na malé kousky a orestujeme na cibulovém základu. Přidáme koření, sůl, podlijeme trochou vody a dusíme. Před dokončením přidáme zeleninu, provaříme, smícháme s uvařeným bulgurem a podáváme sypané strouhaným sýrem. Příloha zeleninový salát.