Brokolicový krém

Suroviny:

Název suroviny

Množství

MJ

Brokolice

1,250

kg

Vývar

2,250

l

Máslo

0,250

kg

Smetana 12%

0,313

l

Mrkev

0,250

kg

Petržel kořenová

0,188

kg

Celer

0,188

kg

Česnek

0,001

kg

Muškátový oříšek

0,001

kg

Technologický postup:

Brokolici očistíme, omyjeme a rozdělíme na růžičky, košťály oloupeme a nakrájíme na plátky. Česnek nasekáme a podusíme na rozpáleném másle spolu s nakrájenými košťály. Přilijeme vývar a povaříme na mírném ohni asi 5 minut. Přidáme růžičky brokolice a vaříme 10 minut. Poté brokolici spolu s vývarem rozmixujeme. Za stálého míchání přidáme smetanu a dochutíme pepřem a strouhaným muškátovým oříškem. Na talíři zakápneme konopným olejem a zasypeme konopným semínkem.

Z. Kolláriková

Polévky
Zpět na výpis

Brokolicový krém

Název suroviny

Množství

MJ

Brokolice

1,250

kg

Vývar

2,250

l

Máslo

0,250

kg

Smetana 12%

0,313

l

Mrkev

0,250

kg

Petržel kořenová

0,188

kg

Celer

0,188

kg

Česnek

0,001

kg

Muškátový oříšek

0,001

kg

Brokolici očistíme, omyjeme a rozdělíme na růžičky, košťály oloupeme a nakrájíme na plátky. Česnek nasekáme a podusíme na rozpáleném másle spolu s nakrájenými košťály. Přilijeme vývar a povaříme na mírném ohni asi 5 minut. Přidáme růžičky brokolice a vaříme 10 minut. Poté brokolici spolu s vývarem rozmixujeme. Za stálého míchání přidáme smetanu a dochutíme pepřem a strouhaným muškátovým oříškem. Na talíři zakápneme konopným olejem a zasypeme konopným semínkem.

Z. Kolláriková