Bramborové lepence s jáhlami a kysaným zelím, uzené tempehové výpečky, trhané listy s francouzským dresingem
Suroviny:
|
Název suroviny |
Množství |
MJ |
|
Brambory |
0,200 |
kg |
|
Jáhly |
0,100 |
kg |
|
Kysané zelí |
0,800 |
kg |
|
Cibule |
0,250 |
kg |
|
Olej |
0,200 |
kg |
|
Uzený tempeh |
0,800 |
kg |
|
Červená čočka |
0,100 |
kg |
|
Sůl |
0,030 |
kg |
|
Česnek |
0,020 |
kg |
|
Fermentovaná sojová omáčka |
0,100 |
l |
|
Mix listových salátů |
0,800 |
kg |
|
Citron |
0,200 |
kg |
|
Med |
0,100 |
kg |
|
Dijonská hořčice |
0,050 |
kg |
|
Mandle |
0,025 |
kg |
Technologický postup:
Na dozlatova osmažené cibulce prohřejeme kysané zelí a vše spolu s uvařenými jáhlami přidáme do uvařených brambor. Řádně rozšťoucháme, osolíme. Uvařenou červenou čočku dochucenou solí a česnekem smícháme se sojovou omáčkou a tuto směs přidáme k na kostičky nakrájenému uzenému tempehu. Dáme prohřát do konvektomatu.
Mix trhaných salátů připravujeme těsně před výdejem, zálivku připravíme smícháním olivového oleje, medu, dijonské hořčice a citronu. Zdobíme plátky mandlí.
Průměrná hmotnost porce: 350 gr (bez salátu)
Alergeny: 06 sojové boby (soja), 08 ořechy, mandle, pistácie, 10 hořčice

Bramborové lepence s jáhlami a kysaným zelím, uzené tempehové výpečky, trhané listy s francouzským dresingem
|
Název suroviny |
Množství |
MJ |
|
Brambory |
0,200 |
kg |
|
Jáhly |
0,100 |
kg |
|
Kysané zelí |
0,800 |
kg |
|
Cibule |
0,250 |
kg |
|
Olej |
0,200 |
kg |
|
Uzený tempeh |
0,800 |
kg |
|
Červená čočka |
0,100 |
kg |
|
Sůl |
0,030 |
kg |
|
Česnek |
0,020 |
kg |
|
Fermentovaná sojová omáčka |
0,100 |
l |
|
Mix listových salátů |
0,800 |
kg |
|
Citron |
0,200 |
kg |
|
Med |
0,100 |
kg |
|
Dijonská hořčice |
0,050 |
kg |
|
Mandle |
0,025 |
kg |
Na dozlatova osmažené cibulce prohřejeme kysané zelí a vše spolu s uvařenými jáhlami přidáme do uvařených brambor. Řádně rozšťoucháme, osolíme. Uvařenou červenou čočku dochucenou solí a česnekem smícháme se sojovou omáčkou a tuto směs přidáme k na kostičky nakrájenému uzenému tempehu. Dáme prohřát do konvektomatu.
Mix trhaných salátů připravujeme těsně před výdejem, zálivku připravíme smícháním olivového oleje, medu, dijonské hořčice a citronu. Zdobíme plátky mandlí.
Průměrná hmotnost porce: 350 gr (bez salátu)
Alergeny: 06 sojové boby (soja), 08 ořechy, mandle, pistácie, 10 hořčice
