Bramborové lepence s jáhlami a kysaným zelím, uzené tempehové výpečky, trhané listy s francouzským dresingem

Suroviny:

Název suroviny

Množství

MJ

Brambory

0,200

kg

Jáhly

0,100

kg

Kysané zelí

0,800

kg

Cibule

0,250

kg

Olej

0,200

kg

Uzený tempeh

0,800

kg

Červená čočka

0,100

kg

Sůl

0,030

kg

Česnek

0,020

kg

Fermentovaná sojová omáčka

0,100

l

Mix listových salátů

0,800

kg

Citron

0,200

kg

Med

0,100

kg

Dijonská hořčice

0,050

kg

Mandle

0,025

kg

Technologický postup:

Na dozlatova osmažené cibulce prohřejeme kysané zelí a vše spolu s uvařenými jáhlami přidáme do uvařených brambor. Řádně rozšťoucháme, osolíme. Uvařenou červenou čočku dochucenou solí a česnekem smícháme se sojovou omáčkou a tuto směs přidáme k na kostičky nakrájenému uzenému tempehu. Dáme prohřát do konvektomatu.

Mix trhaných salátů připravujeme těsně před výdejem, zálivku připravíme smícháním olivového oleje, medu, dijonské hořčice a citronu. Zdobíme plátky mandlí.

Průměrná hmotnost porce: 350 gr (bez salátu)

Alergeny: 06 sojové boby (soja), 08 ořechy, mandle, pistácie, 10 hořčice

Iveta Brunová, ZŠ a MŠ Malšice

Bezmasé pokrmy
Zpět na výpis

Bramborové lepence s jáhlami a kysaným zelím, uzené tempehové výpečky, trhané listy s francouzským dresingem

Název suroviny

Množství

MJ

Brambory

0,200

kg

Jáhly

0,100

kg

Kysané zelí

0,800

kg

Cibule

0,250

kg

Olej

0,200

kg

Uzený tempeh

0,800

kg

Červená čočka

0,100

kg

Sůl

0,030

kg

Česnek

0,020

kg

Fermentovaná sojová omáčka

0,100

l

Mix listových salátů

0,800

kg

Citron

0,200

kg

Med

0,100

kg

Dijonská hořčice

0,050

kg

Mandle

0,025

kg

Na dozlatova osmažené cibulce prohřejeme kysané zelí a vše spolu s uvařenými jáhlami přidáme do uvařených brambor. Řádně rozšťoucháme, osolíme. Uvařenou červenou čočku dochucenou solí a česnekem smícháme se sojovou omáčkou a tuto směs přidáme k na kostičky nakrájenému uzenému tempehu. Dáme prohřát do konvektomatu.

Mix trhaných salátů připravujeme těsně před výdejem, zálivku připravíme smícháním olivového oleje, medu, dijonské hořčice a citronu. Zdobíme plátky mandlí.

Průměrná hmotnost porce: 350 gr (bez salátu)

Alergeny: 06 sojové boby (soja), 08 ořechy, mandle, pistácie, 10 hořčice

Iveta Brunová, ZŠ a MŠ Malšice