Žlutá pepitka a lívance.

15. 10. 2021
MŠ Mozaika Pardubice, nábřeží Závodu míru 1961, 530 02 Pardubice

Žlutá pepitka a lívance.

Zvykáme si na zdravější a chutnější kuchyni, objevujeme nová jídla, suroviny a jejich kombinace.  

Rádi bychom se s Vámi podělili s dobrotou, která si jistě najde v našem jídelníčku pevné místo.

Dýňové lívance ze žluté pepitky zdobené tvarohem, mňam.

Po zveřejnění jídelníčku na aktuální týden jsme se ptali nejen my učitelky, ale také rodiče, co to vlastně je ta pepitka. I když už nějaký čas o stravě velmi přemýšlíme, o pepitce jsme ještě neslyšeli. Společně jsme hledali, doptávali se paní vedoucí školní kuchyně a tak trochu s napětím čekali, jak se podaří převtělit směs cizrny do výborných lívanců. A věřte, stálo to za to čekání a bádání. Zkuste si uvařit a ochutnejte, jak lze vařit zdravě z luštěnin a dýně zároveň atraktivně pro děti.

Přejeme Vám dobrou chuť a při zachycení okamžiků přejeme rychlejší reakci s foťákem v ruce, ať nemáte na fotkách jen prázdné talíře tak, jak se to stalo nám.

Žlutá pepitka a lívance. 1Žlutá pepitka a lívance. 1Žlutá pepitka a lívance. 1
Zpět na výpis

Co jsou cookies?

Textové soubory, které internetové stránky ukládají na váš počítač nebo mobilní zařízení v okamžiku, kdy tyto stránky začnete využívat. Stránky si tak na určitou dobu zapamatují úkony, které jste na nich provedli, a preferencí (např. přihlašovací údaje, jazyka, velikost písma a jiné zobrazovací preferencí), takže tyto údaje pak nemusíte zadávat znovu a přeskakovat z jedné stránky na druhou.

Dalším používáním těchto stránek vyjadřujete souhlas s ukládáním souborů cookies. Více informací Méně informací