Vzpomínka na bohatou loňskou úrodu švestek

Nejdůležitější surovinu, tedy švestky dodala paní kuchařka, paní učitelka Petra a některé děti. Švestky se musely nejprve pořádně umýt, potom vypeckovat, což děti hravě zvládly. Poté došlo na míchání těsta, kde množství ingrediencí bylo měřeno hrnkem. Děti aktivita zaujala a tak se staly našimi hlavními tvůrci švestkového moučníku.

Podělíme se s Vámi o naši „tajnou recepturu“, abyste sami poznali, jak báječné je míti pár švestiček z vlastní zahrádky:

3 hrnky polohrubé mouky

2 bílé jogurty

¾ hrnku pískového cukru

½ hrnku oleje

2 vejce

1 prášek do pečiva

Mouku promícháme s práškem do pečiva, postupně přidáváme ostatní suroviny, zamícháme a těsto vylijeme na plech, který je vyložený pečícím papírem. Na těsto rozložíme rozpůlené švestky a posypeme makovým posypem (mák + moučkový cukr).

Pečeme ve vyhřáté troubě na 170˚ 20 – 30 minut, a potom co jiného, než dobrou chuť.

Vzpomínka na bohatou loňskou úrodu švestek 1Vzpomínka na bohatou loňskou úrodu švestek 1Vzpomínka na bohatou loňskou úrodu švestek 1Vzpomínka na bohatou loňskou úrodu švestek 1Vzpomínka na bohatou loňskou úrodu švestek 1Vzpomínka na bohatou loňskou úrodu švestek 1Vzpomínka na bohatou loňskou úrodu švestek 1Vzpomínka na bohatou loňskou úrodu švestek 1Vzpomínka na bohatou loňskou úrodu švestek 1Vzpomínka na bohatou loňskou úrodu švestek 1Vzpomínka na bohatou loňskou úrodu švestek 1Vzpomínka na bohatou loňskou úrodu švestek 1
Zpět na výpis