Využití jablíček - krájení, odšťavňování a pečení štrůdlu

Třída žabiček dnes využila jablíčka od babičky Barunky z jejich Farmy U tří dubů. Pět kilo jablíček děti  společně umyly, nakrájely na malé kousky, které jsme ochutnávali. Určovali jsme zda jsou jablíčka sladká či kyselá a procvičovali jemnou motoriku. Následně děti dávaly kousky do odšťavňovače a pozorovaly, jak se jablíčka mění ve šťávu a jablečnou drť. Šťáva nám velmi chutnala a už se těšíme na další odšťavňování. Na konec jsme z jablečné drti upekli štrůdl na kterém jsme si pochutnali odpoledne venku na zahrádce.

Využití jablíček - krájení, odšťavňování a pečení štrůdlu 1Využití jablíček - krájení, odšťavňování a pečení štrůdlu 1Využití jablíček - krájení, odšťavňování a pečení štrůdlu 1Využití jablíček - krájení, odšťavňování a pečení štrůdlu 1Využití jablíček - krájení, odšťavňování a pečení štrůdlu 1Využití jablíček - krájení, odšťavňování a pečení štrůdlu 1Využití jablíček - krájení, odšťavňování a pečení štrůdlu 1Využití jablíček - krájení, odšťavňování a pečení štrůdlu 1Využití jablíček - krájení, odšťavňování a pečení štrůdlu 1Využití jablíček - krájení, odšťavňování a pečení štrůdlu 1Využití jablíček - krájení, odšťavňování a pečení štrůdlu 1Využití jablíček - krájení, odšťavňování a pečení štrůdlu 1
Zpět na výpis