Variace na nádivku – s houbami či s tuňákem nebo zeleninou

Nakrájíme jakékoliv slané oblíbené pečivo na kostky do misky, do poloviny misky zalijeme mlékem, necháme odstát, dokud pečivo nenasaje mlékem a zatím si připravíme na orestované cibulce jakoukoliv zeleninu/maso/houby, na co máme zrovna chuť.

Tentokrát jsme připravili tři kombinace: houbovou/mrkvovou/tuňákovou. Jakmile je směs, okořeněná opět dle vašich chutí, připravena, stačí ji smíchat v misce s pečivem, mlékem a přidat ve skleničce rozmíchaná syrová vejce. Množství opět dle objemu mísy (6-10). Hmotu pak nalijeme do máslem/sádlem/olejem vymaštěných forem a nastrouháme navrch tvrdý sýr (třeba goudu 40%).

K nádivce se výborně hodí salát z čerstvé či kvašené nebo orestované zeleniny, opět dle chuti strávníků. 

Dobroou chuť

Variace na nádivku – s houbami či s tuňákem nebo zeleninou 1Variace na nádivku – s houbami či s tuňákem nebo zeleninou 1
Zpět na výpis