Únorový jídelní klub ZŠ Slovan

10. 2. 2020

Jídelní klub ZŠ Slovan Kroměříž na svých pravidelných setkáních beseduje také o zdravých potravinách. Únorová schůzka měla název O Červené Karkulce (řepě)…..ne nebylo to o Karkulce ze známé pohádky, ale pokušení zaměnit zaběhlé slovní spojení bylo příliš velké, aby se mu dalo odolat…řeč byla o jiné hrdince – červené řepě. Nejdříve žáci důkladně prozkoumali hlívu červené řepy a dozvěděli se o jejím velkém významu pro naše zdraví (obsahuje beta – karoten, vápník, železo a kyselinu listovou). Zajímalo je také její využití při přípravě polévek, zapečených pokrmů, karbanátků a různých salátů. Následovala ochutnávka. Paní kuchařky ze školní jídelny připravily ochutnávku salátů a šťávy z červené řepy. Bylo to výborné! Na závěr setkání dostali žáci recept na přípravu zdravých chipsů z této poněkud opomíjené zeleniny.

Zpět na výpis