Snažíme se, aneb jak to jde se zbytky ve školní jídelně

23. 4. 2018
ZŠ Dobřany, okres Plzeň-jih

Všichni známe, jak je těžké měnit své „zajeté koleje“.  Jenže, nebyly by to děti, aby nás znovu nepřekvapily. Vyplatilo se vsadit na jedinečnou vlastnost našich malých strávníků a tou je soutěživost. Výherní lístečky za prázdný talíř, beseda ve třídě na prvním stupni a upozorňování na snahu snížit zbytky, přináší své výsledky.

Děkuji i všem rodičům žáků z prvního stupně, kteří týden mapovali své vyhozené potraviny. Každá možnost uvědomění si problému totiž pomáhá.

Pokud chceme snížit zbytky v jídelně, je nutné si uvědomit jak velký problém to je, co všechno si způsobujeme vytvářením odpadů a jak to lze omezit.

Nám se to díky našim dětským strávníkům zatím daří. Možná se to zdá málo v globálním problému, ale i malá kapka je znát a navíc, když je z Dobřan a její školní jídelny.

Už moc těším na květnovou zahradní párty, společně s dětmi vyhodnotíme výsledky. Povíme si nejzajímavější recepty ze zbytků. Najdeme potravinu, kterou naše domácnosti nejvíce vyhazují  a povíme si, jak s ní jinak naložit.

Nebude chybět kuchařská show, grilování a další zajímavé aktivity.

Pokud chcete být u toho, jste srdečně zváni 18.5. 2018 od 14:00 hod. na školní zahradu II. stupně.

Renáta Černá, vedoucí školní jídelny

Zpět na výpis