Snažíme se, aneb jak to jde se zbytky ve školní jídelně

23. 4. 2018

Všichni známe, jak je těžké měnit své „zajeté koleje“.  Jenže, nebyly by to děti, aby nás znovu nepřekvapily. Vyplatilo se vsadit na jedinečnou vlastnost našich malých strávníků a tou je soutěživost. Výherní lístečky za prázdný talíř, beseda ve třídě na prvním stupni a upozorňování na snahu snížit zbytky, přináší své výsledky.

Děkuji i všem rodičům žáků z prvního stupně, kteří týden mapovali své vyhozené potraviny. Každá možnost uvědomění si problému totiž pomáhá.

Pokud chceme snížit zbytky v jídelně, je nutné si uvědomit jak velký problém to je, co všechno si způsobujeme vytvářením odpadů a jak to lze omezit.

Nám se to díky našim dětským strávníkům zatím daří. Možná se to zdá málo v globálním problému, ale i malá kapka je znát a navíc, když je z Dobřan a její školní jídelny.

Už moc těším na květnovou zahradní párty, společně s dětmi vyhodnotíme výsledky. Povíme si nejzajímavější recepty ze zbytků. Najdeme potravinu, kterou naše domácnosti nejvíce vyhazují  a povíme si, jak s ní jinak naložit.

Nebude chybět kuchařská show, grilování a další zajímavé aktivity.

Pokud chcete být u toho, jste srdečně zváni 18.5. 2018 od 14:00 hod. na školní zahradu II. stupně.

Renáta Černá, vedoucí školní jídelny

Zpět na výpis