Sirup z mladých výhonků jehličnanů a bezového květu

V rámci projektu „Skutečně zdravé školky, jsme s dětmi připravovaly sirup z mladých výhonků jehličnanů (konkrétně smrku), který jsme vrstvili do pětilitrové sklenice, prokládali cukrem a citronem, poté nechali tři týdny na teplém místě na okně macerovat. Vznikl sirup, který se užívá na kašel, zvyšuje imunitu, rozpouští hleny, tiší bolesti končetin, svalů a podporuje prokrvení kůže. Užívá se 1 polévková lžíce každé ráno.

Další sirup jsme dělali z bezového květu. Očištěné květy jsme dali do sklenice, svařili dva litry vody s cukrem, po vychladnutí přelili květy, přidali šťávu z jednoho citronu, dva citrony nakrájené na plátky a kyselinu citronovou. Sirup se nechal odležet do druhého dne, přes plátýnko se přecedil a pak už se degustovalo. Dětem šťáva moc chutnala!

Sirup z mladých výhonků jehličnanů a bezového květu 1Sirup z mladých výhonků jehličnanů a bezového květu 1Sirup z mladých výhonků jehličnanů a bezového květu 1Sirup z mladých výhonků jehličnanů a bezového květu 1Sirup z mladých výhonků jehličnanů a bezového květu 1Sirup z mladých výhonků jehličnanů a bezového květu 1
Zpět na výpis