Příroda člověku, člověk přírodě

1. 12. 2017

Je to téma bohaté a různorodé, děti se jím zabývají již několik týdnů. Jednou z cest, kterou se vydaly, bylo využití plodů a darů přírody pro přípravu různých potravin a pokrmů.  V mateřské škole je důležité vše si vyzkoušet prakticky, děti to nejen baví, ale vše si pak mnohem lépe pamatují. A tak se v Červeném klubíčku krájelo, míchalo, peklo, vařilo a taky ochutnávalo. Jaké dobroty děti zvládly z podzimních plodů připravit? Třeba zeleninové lečo,  dýňovou polévku nebo mrkvový dort. Nezapomněly ani na dary od hospodářských zvířat, podařilo se jim jednoduchým způsobem vyrobit ze smetany máslo. To bylo pro děti překvapivé zjištění, protože výrobu másla a podmáslí nikdy neviděly.

Právě teď jsou v tématu „na farmě“ mezi hospodářskými zvířaty. Uvidíme, kam je povede další putování za ohleduplným využíváním přírodních zdrojů.

Příroda člověku, člověk přírodě 1Příroda člověku, člověk přírodě 1Příroda člověku, člověk přírodě 1Příroda člověku, člověk přírodě 1Příroda člověku, člověk přírodě 1Příroda člověku, člověk přírodě 1Příroda člověku, člověk přírodě 1Příroda člověku, člověk přírodě 1Příroda člověku, člověk přírodě 1Příroda člověku, člověk přírodě 1
Zpět na výpis