Podzimní hodování na Ing.M.Plesingera-Božinova Neratovice

V týdnu od 12.10. do 16.10. 2015 jsme se rozhodli nabídnout našim žákům pokrmy z právě dozrávajících sezónních potravin a oslavit tak společně příchod podzimu. V pondělí jsme nabídli domácí bramborovou polévku s hříby a masové kuličky v houbové omáčce se špeclemi. V úterý jsme uvařili dýňovou polévku se zakysanou smetanou posypanou dýňovými semínky, která měla velký úspěch. Dýně Hokaido nám přivezl pan Jeřábek ze své farmy z nedalekých Nedomic.  Na podzim se také konají nejrůznější myslivecké hony, a proto u nás nemohla chybět ani lovecká vepřová pečeně na brusinkách s houskovým knedlíkem. Ve středu nás uchvátili pečené brambory s přírodní kotletou, červenou řepou a podzimním zelným salátem s jablky. Ve čtvrtek jsme jako dezert podávali pečenou hruštičku se švestkovým přelivem. A v pátek jsme si pochutnali na pečeném králíkovi na tymiánu s bramborovým knedlíkem a dýňovým zelím. Jako nápoj byl podáván jablečný mošt s rakytníkem pocházející z jablek z Českého středohoří.

Tento týden byl plný nových chutí a jak žáci tak učitelé si ho užili a vychutnali.

Zkuste něco podobného.

Zpět na výpis