Pečení - dýňové muffiny

30. 10. 2019

Jelikož máme podzim a k podzimu patří sběr spousta plodů, ze kterých se vyrábějí zdravá i nezdravá jídla. I my jsme se rozhodli v naší škole z jednoho podzimního plodu upéct něco dobrého. Pro naše pečení jsme si vybrali dýni, a to konkrétně dýni Hokaido. Na rozdíl od klasických druhů dýní má dýně Hokaido v kuchyni rozmanité využití. Kromě polévky nebo pečené dýně existuje spoustu moučníků z této dýně. My jsme si dali za úkol upéct dýňové muffiny na naše odpolední dýňování s rodiči. Ráno si děti vytvořily ozdobná párátka s halowenskými obrázky a poté už jsme šli péct. Prvním úkolem pro děti bylo oloupat dýni, ze které vyndaly semínka a následně nastrouhaly. Mezitím, co dva žáci strouhali, ostatní žáci vytvořili těsto. Podle předepsaného množství surovin děti navážily, přesily a nasypaly do mísy vše potřebné. Mimo mouky, cukru, mléka, oleje, vajíček a kypřícího prášku, děti přidali kousky čokolády. Poté se střídaly u řádného míchání surovin, ze kterých nám vzniklo vláčné těsto. Následně žáci, kteří strouhali, nasypali na dýni skořicový cukr a dali na chvíli vařit. Po změknutí přisypali dýni do připraveného těsta. Nezbývalo nic jiného než naplnit papírové košíčky do poloviny těstem a dát do předehřáté trouby upéct. Po upečení jsme muffiny namáčeli do čokolády a sypali kokosem. Už zbývalo jen přidat ozdobu a dát ochutnat rodičům.

Pečení - dýňové muffiny 1Pečení - dýňové muffiny 1Pečení - dýňové muffiny 1Pečení - dýňové muffiny 1Pečení - dýňové muffiny 1Pečení - dýňové muffiny 1
Zpět na výpis