Pečeme kváskový žitný chléb

Školní rok 2021/2022 jsme zahájili zdravě! Společnými silami jsme si upekli chléb přímo z kvásku. Žitný kvásek stejně jako použitá žitná chlebová mouka v kombinaci s žitnou celozrnnou je plný vlákniny. Jeho už tak vynikající chuť jsme doplnili semínky, které jsme nejprve ochutnali "na sucho". Největší úspěch měla semínka dýňová a slunečnicová, na posyp jsme nevynechali ani sezamová, mák nebo lněná. Děti byly zejména překvapeni jednoduchostí přípravy tohoto domácího chlebu. Celé dopoledne nám v klidu kynul na skříni a my se zatím věnovali výuce. Když pěkně nekynul, tak jej paní kuchařka upekla v troubě a v době odpolední družiny jsme si už pochutnávali na krásně vláčném a křupavém chlebíku vlastní výroby. 

Pečeme kváskový žitný chléb 1Pečeme kváskový žitný chléb 1Pečeme kváskový žitný chléb 1Pečeme kváskový žitný chléb 1Pečeme kváskový žitný chléb 1Pečeme kváskový žitný chléb 1Pečeme kváskový žitný chléb 1
Zpět na výpis