Ochutnávka a zpracování ovoce

Kromě úterního dýňobraní jsme další den uskutečnili ochutnávku ovoce a zeleniny ze zahrádky paní kuchařky a paní učitelky Petry. Děti se zavázanýma očima rozpoznávaly jednotlivé druhy, charakterizovaly chuť a určovaly další vlastnosti, jež jim dovolil hmat nebo čich. Jelikož jsou všichni skvělí zahrádkáři, s vitamínovou nabídkou si dokázali výborně poradit.

Po ochutnávce přišlo na řadu zpracování. Děti pod vedením paní učitelky Petry nakrájely jablka, hrušky pomeranče, banán a kiwi a pomocí odšťavňovače vyráběly 100% ovocnou šťávu, na níž si pochutnaly a uznaly, že je to další zdroj vitamínů a přirozený způsob prevence proti podzimnímu nachlazení.

V loňském roce jsme měli k dispozici i Nutribulet a vyzkoušeli jsme i smoothie. Kromě výše uvedených ingrediencí jsme ještě přidali mrkev, ovesné vločky a vyhlášený jogurt z Farmy Němec. Takto zpracované suroviny aktivně podporují činnost střev a lidskému organizmu dodávají potřebnou dávku energie

Ochutnávka a zpracování ovoce 1Ochutnávka a zpracování ovoce 1Ochutnávka a zpracování ovoce 1Ochutnávka a zpracování ovoce 1Ochutnávka a zpracování ovoce 1Ochutnávka a zpracování ovoce 1Ochutnávka a zpracování ovoce 1Ochutnávka a zpracování ovoce 1Ochutnávka a zpracování ovoce 1Ochutnávka a zpracování ovoce 1Ochutnávka a zpracování ovoce 1Ochutnávka a zpracování ovoce 1Ochutnávka a zpracování ovoce 1Ochutnávka a zpracování ovoce 1Ochutnávka a zpracování ovoce 1Ochutnávka a zpracování ovoce 1Ochutnávka a zpracování ovoce 1Ochutnávka a zpracování ovoce 1Ochutnávka a zpracování ovoce 1Ochutnávka a zpracování ovoce 1Ochutnávka a zpracování ovoce 1
Zpět na výpis