Naše setkání s Filipem Drgoněm
Jak vytvářet další chutná i zdravá jídla a obohatit jídelníček (nejen) dětí o další zajímavé ingredience a pokrmy? Začínáme s programem skutečně zdravá škola - jak začít s přechodem na skutečně zdravou jídelnu?
V rámci praktického vzdělávacího semináře nám přijel na tyto otázky odpovědět vedoucí školní kuchyně Filip Drgoň, který se stará o zdravé stravování v Mateřské škole Magic Hill, ale také o náročnější strávníky v Základní škole s rozšířenou výukou jazyků Magic Hill, s.r.o. Přijel k nám do Věkoš až z Říčan u Prahy, aby se setkal s kuchařkami z naší mateřské školy, které už v programu Skutečně zdravé školy působí, ale také s programovými nováčky, kteří usilují o zlepšování kultury stravování a výživy na školách.
A co jsme s Filipem Drgoněm zažili? Prakticky jsme si vyzkoušeli přípravu několika pokrmů, které jsme pak společně ochutnali (např. hráškovou polévku s uzeným lososem, polentu dělanou na více způsobů, lasagne s červenou čočkou, teplý salát s krůtím masem, grilovanou zeleninou a tarhoňou, šlehaný tvaroh bez cukru s ovocem a medem). Odnesli jsme si mnoho praktických rad a tipů pro každodenní vaření (např. lukrativní svačinka za 9 Kč - banánové lívanečky s jogurtem) a cennou částí semináře bylo také vzájemné sdílení dobré praxe.
Děkujeme za skvělý zážitek a rozšíření našich možností zase o další zajímavé poznatky a tipy.