Mrkvové sušenky
Zdravý recept – měkké mrkvové sušenky (bez bílého cukru)
Ingredience (cca 12 ks):
-
1 větší mrkev nastrouhaná najemno
-
100 g jemných ovesných vloček
-
50 g celozrnné mouky (pšeničné nebo špaldové)
-
1 vejce
-
2–3 lžíce medu nebo javorového sirupu
-
2 lžíce oleje (olivový/kokosový)
-
1 lžička skořice
-
špetka prášku do pečiva
-
volitelné: hrst rozinek, ořechů nebo 1 lžíce chia semínek
Postup:
-
Troubu předehřej na 180 °C.
-
V míse promíchej suché suroviny.
-
Přidej vejce, med, olej a mrkev. Promíchej v husté těsto.
-
Lžící tvoř malé placičky na plech s pečicím papírem.
-
Peč 12–15 minut do zlatova.
