Moderní trendy ve školní jídelně
Školní jídelna nezahálí a nový školní rok odstartovala praktickým školením pod vedením šéfkuchaře Víta Kudrny.
Ten nám představil nejen moderní a efektivní způsoby vaření, ale také tipy, jak při zachování kvality a chuti dokázat uspořit provozní náklady. Společně jsme připravovali například okouna nilského se zeleninovým dipem a bramborami, nebo čočkové rizoto se zeleninou a krůtím masem. Nechyběly ani luštěninové pomazánky či pomazánky z pečené zeleniny.
Celé školení bylo velmi inspirativní a přínosné. Přineslo nám nové nápady, jak obohatit jídelníček o chutné, zdravé a zároveň moderní pokrmy, které si děti i dospělí zamilují. Těší nás, že se můžeme posouvat kupředu a nabídnout našim strávníkům jídla, která nejsou jen nutričně vyvážená, ale také atraktivní a chutná.