Komentovaný jídelníček

Komentovaný jídelníček

Milí malí strávníci,

v pátek 22. září 2017 v 22 : 01: 07 hod. nastal astronomický podzim.

Tento týden jsou do jídelníčku zařazeny typicky podzimní plodiny.

Podzimní surovinou, na kterou by se nemělo zapomínat, je hlíva ústřičná. V pondělí nás čeká polévka, která je obdobou gulášovky. Tato houba se používá v tradiční čínské i japonské medicíně po staletí k odstraňování jedovatých látek z těla. V rizotu si pochutnáme na dýni Hokaido. Výborná je také polévka, ale tu už dobře známe. A oběd nám doplní zelný salát s mrkví. Tato zelenina je na podzim ve výborné konzumní zralosti, takže je plná vitamínů. Ve středu je také mrkev jednou ze surovin k přípravě odpolední svačinky. Pochutnáme si na mrkvovo – jablečné buchtě.

Do jídelníčku je také zařazeno typicky podzimní ovoce - jablka, švestky a hrušky.

Přejeme dobrou chuť.

Zpět na výpis