Jak jsme (ne)vařili PAMPELIŠKOVÝ SIRUP v MŠ Mánesova Kroměříž

Naše školní zahrada rozkvetla záplavou pampelišek a pomněnek. Řekli jsme si, že vyzkoušíme vyrobit květový sirup.

Natrhali jsme 100 květů. V uzavřené nádobě dva dny odpočívaly květy v třtinovém cukru, pak jsme to zalili dvěma hrníčky vody a ještě den nechali namočené. Poté jsme výluh slili do lahve a máme vitamínové slazení nejen do nápojů, ale třeba i do bílého jogurtu a určitě ho vyzkoušíme i při přípravě nějakého desertu.

Jak jsme (ne)vařili PAMPELIŠKOVÝ SIRUP v MŠ Mánesova Kroměříž 1Jak jsme (ne)vařili PAMPELIŠKOVÝ SIRUP v MŠ Mánesova Kroměříž 1Jak jsme (ne)vařili PAMPELIŠKOVÝ SIRUP v MŠ Mánesova Kroměříž 1Jak jsme (ne)vařili PAMPELIŠKOVÝ SIRUP v MŠ Mánesova Kroměříž 1
Zpět na výpis