Jablečné křížaly a čaj
Ve třídě Chobotniček se děti pustily do přípravy křížal z jablíček. Jak na to? Jablka bylo třeba nejprve umýt, poté oloupat, odjadřincovat a nakrájet. Malí pomocníci si dali záležet s narovnáním plátků jablíček do plátů na sušení. Pak už zbývalo jen počkat, až se jablíčka v sušičce na ovoce promění na křížaly.
Čekání jsme si zkrátili tím, že jsme si ze slupek ostrouhaných z jablíček, uvařili čaj. Nejen, že se nám tak podařilo využít většinu materiálu, abychom jídlem neplýtvali, ale také jsme se skvěle zahřáli v sychravém podzimním počasí. Stačí přidat jen trošku skořice na provonění a pochoutka je na světě.
A jak to dopadlo s křížalami? Pochutnali si všichni pomocníci a rozdávalo se i kolemjdoucím, protože se podařilo udělat velký kus práce. Posuďte sami.
























