Dýňové šátečky

Dnes jsme si připravili s dětmi podzimní dýňové šátečky. 

suroviny 

* 120 g dýně hokkaido (cca ¼ menší dýně, váha i se slupkou, ale bez semínek) * 150 g změklého másla * 1 žloutek * 20 g moučkového cukru * 250 g hladké špaldové mouky + trochu navíc na posypání * špetku soli * ½ mletého hřebíčku (ideálně čerstvě nadrceného nebo namletého) * 150 g povidel * moučkový cukr na posypání * pečicí papír

Postup 1. Suroviny z lednice vyndám hodinu před přípravou těsta. 2. Omytou dýni nastrouhám na jemném struhadle. Dýni neloupu a strouhám ji i se slupkou. 3. Nastrouhanou dýni dám do větší mísy. Přidám na kostky nakrájené máslo, žloutek, cukr, mouku, sůl a hřebíček. 4. Rukou vše spojím v nelepivé těsto. 5. Pracovní plochu posypu moukou a vyválím těsto do čtverce o rozměru cca 35 × 35 cm. 6. Čtverec rozdělím na 25 čtverců. 7. Plech vyložím pečicím papírem. Zapnu si předehřívat troubu na 175 °C (horní a spodní ohřev). 8. Na každý čtverec dám lžičku povidel. 9. Protilehlé rohy spojím a uprostřed prsty rohy stlačím. Šátečky pokládám na plech vyložené pečicím papírem. 10. Šátečky peču 25–30 min. 

Dýňové šátečky  1Dýňové šátečky  1Dýňové šátečky  1Dýňové šátečky  1Dýňové šátečky  1
Zpět na výpis