Dlabání dýně

Dlabání dýně si užívaly děti s opravdovou chutí a vůbec jim nevadilo, že mají dýňová i celá trička. A abychom zužitkovali vše dobré, připravili jsme pravý dýňový džus a hodné paní kuchařky nám k uvařily Bulgureto s pečenou dýní.

Dýňový džus

3kg nakrájené dýně zalít 2,5l vody, 1,2kg cukru, 1 lžíce kys. citrón., 2 celé citrony

Necháme 24 hodin stát, potom chvilku povaříme a necháme zchladnout, rozmixujeme a přidáme 10l vody + šťávu ze 3 citronů, přecedíme přes řidší síto.

Bulgureto s pečenou dýní, zeleninou a farmářskou cihlovkou ( na 10 porcí )

Bulgur 300g, dýně 1ks, cibule 1ks, olej 3 lžíce, sůl, kukuřice ster. 285g, provensálské koření špetku, cihlovka 100g na posypání

Na oleji osmahneme cibuli, přidáme nahrubo nastouhanou pečenou dýni, osolíme, okořeníme, orestujeme. Bulgur promícháme s olejem, zalijeme osolenou vroucí vodou a necháme pod pokličkou 3/4 hodiny bobtnat. Potom smícháme bulgur s pečenou dýní a zeleninou, dáme do trouby asi na 20 minut při teplotě 180st. dojít.

 

Dlabání dýně 1Dlabání dýně 1Dlabání dýně 1Dlabání dýně 1Dlabání dýně 1Dlabání dýně 1Dlabání dýně 1Dlabání dýně 1
Zpět na výpis