Čerstvé nebo sušené?

4. 2. 2018

Při přípravě masopustních koblížků jsem pro děti nachystala jednoduchý pokus. Když jsme zadělávali kvásek na těsto, seznámila jsem děti s tím, že v obchodě mohou koupit čerstvé kvasnice, ať už balené v kostce a nebo krájené na váhu ve speciálních farmářských obchodech, ale také sušené kvasnice. Při té příležitosti jsem jim sdělila, že člověk má více možnosti, jak nakládat se surovinami a potravinami. Naši předkové sušili potraviny na slunci, konzervovali pomocí soli, cukru nebo octa, na zlepšení chuti přidávali do jídla bylinky a koření. Samozřejmě, že můžeme -li použít čerstvé suroviny pro přípravu jídla, je to vždy lepší, ale pokud chceme jít cestou používání sezónních potravin, nezbývá, než jít cestou našich předků. Jednoduchý pokus s kvasnicemi dětem ukázal, že kvásek z čerstvých kvasnic byl rychlejší a bohatší a těsto krásně nakynulo. Bez ohledu na to, nemáme-li doma čerstvé kvasnice, ty sušené mohou být rychlou a vhodnou náhradou☺

Čerstvé nebo sušené? 1Čerstvé nebo sušené? 1Čerstvé nebo sušené? 1Čerstvé nebo sušené? 1Čerstvé nebo sušené? 1Čerstvé nebo sušené? 1Čerstvé nebo sušené? 1Čerstvé nebo sušené? 1Čerstvé nebo sušené? 1Čerstvé nebo sušené? 1Čerstvé nebo sušené? 1
Zpět na výpis