V září jsme vařili s... Country Life
Kuskus s pečenou dýní a cizrnou - videorecept
Ingredience
- 500 g dýně hokaido
- 500 ml vody
- 2 kostky zeleninového bujonu
- 250 g celozrnného kuskusu
- 1 plechovka sterilované cizrny
- 2 mrkve
- 2 šalotky
- 2 lžíce dýňových semínek
- 2 lžíce pistácií (nebo kešu)
- 1 lžíce Habešina koření Berber od Sonnentoru
- 2 hrsti zelených listů nebo čerstvých bylinek
- 2 lžíce lahůdkového droždí
- 5 lžic olivového oleje
- 1 lžička mořské nebo himálajské soli
- 4 lžíce olivového oleje – zálivka
- 2 lžíce umeocta – zálivka
Jak na to?
- Smíchejte všechny ingredience na zálivku, vmíchejte rozinky, aby nasákly.
- Cizrnu sceďte, nechte okapat a pak ještě osušte. Dýni omyjte kartáčkem, vydlabejte semena, nakrájejte na kostky. Mrkev očistěte a nakrájejte na špalíčky. Šalotku nechte ve slupce, omyjte. Mrkev, dýni a cizrnu v míse promíchejte s kořením, droždím, solí a olivovým olejem.
- Zeleninu s cizrnou dejte na plech a pečte v troubě rozehřáté na 200 °C asi 30 minut. Dýňová semínka nasypte na rozehřátou pánev a chvíli opražte nasucho.
- Kuskus rozprostřete v široké pánvi nebo hrnci do tenké vrstvy. Zalijte vroucí vodou s bujonem, zakryjte, 1 minutu ještě povařte a nechte cca 10 minut nabobtnat. Poté prokypřete vidličkou.
- Upečenou šalotku oloupejte a nasekejte nadrobno. Kuskus promíchejte s dýní, mrkví, šalotkou, cizrnou, rozinkami a zálivkou. Ozdobte bylinkami, dýňovými semínky a pistáciemi.