V říjnu jsme vařili s...Ivetou Brunovou, vedoucí školní jídelny ZŠ Malšice

30. 10. 2018
Skutečně zdravá škola

Marinovaný seitan s pórkem a tříbarevnou rýží, rukolový salát s rajčaty a konopným dresinkem

Receptura na 10 dospělých porcí:

Marinovaný seitan

Suroviny

  • seitan 1000gr (může se dávat i méně kvůli financím, pak se musí navýšit pórek a rýže)
  • tříbarevná rýže natural 700gr
  • pórek čerstvý 500gr
  • olej řepkový 110 ml
  • česnek 5 stroužků
  • citronová šťáva 75 ml
  • sojová omáčka fermentovaná 150 ml
  • na podporu chutí lze přidat lahůdkové droždí
  • solíme minimálně (podle chuti), slaná je sojová omáčka

marináda: citronová šťáva, sojová omáčka, řepkový olej, česnek

Postup:

Seitan nakrájíme na kostičky a dáme min. na 20 minut marinovat. Nakrájený porek orestujeme, poté dáme prohřát seitan i se zbytkem marinády a přidáme uvařenou rýži

Rukolový salát:

Suroviny:

rukola, sušená rajčata, černé olivy, konopný olej, umeocet

Zpět na výpis