V říjnu jsme vařili s...Ivetou Brunovou, vedoucí školní jídelny ZŠ Malšice
Marinovaný seitan s pórkem a tříbarevnou rýží, rukolový salát s rajčaty a konopným dresinkem
Receptura na 10 dospělých porcí:
Marinovaný seitan
Suroviny
- seitan 1000gr (může se dávat i méně kvůli financím, pak se musí navýšit pórek a rýže)
- tříbarevná rýže natural 700gr
- pórek čerstvý 500gr
- olej řepkový 110 ml
- česnek 5 stroužků
- citronová šťáva 75 ml
- sojová omáčka fermentovaná 150 ml
- na podporu chutí lze přidat lahůdkové droždí
- solíme minimálně (podle chuti), slaná je sojová omáčka
marináda: citronová šťáva, sojová omáčka, řepkový olej, česnek
Postup:
Seitan nakrájíme na kostičky a dáme min. na 20 minut marinovat. Nakrájený porek orestujeme, poté dáme prohřát seitan i se zbytkem marinády a přidáme uvařenou rýži
Rukolový salát:
Suroviny:
rukola, sušená rajčata, černé olivy, konopný olej, umeocet