V rámci projektu "Lepší systém stravování pro mládež" diskutovali žáci dvou středních škol v Hradci Králové
Mezinárodní projekt ,,Lepší systém stravování pro mládež“ probíhá za spolupráce Gastronomického spolku Košice, SK, Skutečně zdravé školy, CZ, Slow Food Warszawa, PL a Food Foundation Budapest, HU. Projekt probíhá od 20. 9. 2018 do 30. 6. 2019 a je sestaven z šesti klíčových setkání, přičemž dvě probíhají v domovských zemích jednotlivých partnerů.
6. prosince 2018 se uskutečnila první aktivita realizovaná v České republice – Local food lab aneb Budování udržitelného místního a regionálního systému stravování. Hlavními řečníky setkání byli Mgr. Zdeňka Trummová, regionální koordinátorka programu Skutečně zdravá škola (SZŠ), Mgr. Olga Chlápková, lektorka SZŠ a majitelka prodejny Ekokoloniál, Petr Bartoš, Ambiente, Ing. Vlasta Kejklíčková, Rodinná farma Kejklíček, RNDr. Aneta Bílková, Výzkumný a šlechtitelský ústav ovocnářský Holovousy.
Setkání se účastnilo padesát studentů. V jednotlivých přednáškách se zabývali nejen současným systémem stravování, ale i budoucími vizemi a trendy, které se úzce dotknou jejich profese.
Druhé setkání proběhne 30. ledna 2019. Následné programy se uskuteční v Bratislavě, v Košicích a maďarském Miskolcu.
Projekt je financován z Visegrádského fondu.