Kuchařky základních a mateřských škol na Náchodsku připravovaly zdravé pokrmy
Semináře s názvem „Vaříme zdravě a sezónně z lokálních surovin tak, aby i dětem chutnalo!“ se účastnily především vedoucí školních jídelen a kuchařky z regionu Náchodska, a tak kapacita byla zcela naplněna.
Celým seminářem prováděla zkušená lektorka a vedoucí školní jídelny ZŠ Waldorfská v Pardubicích Olga Chlápková. Lektorka semináře, který se konal v prostorách Střední školy hotelové a společného stravování v Teplicích nad Metují, seznamovala účastnice především s praktickými úpravami vybraných druhů potravin, výhodami sezónního vaření a předvedla praktické tipy při úpravě problematickým pokrmů. Před zahájením kurzu byl účastnicím rozeslán dotazník, kde si sami volily, která jídla chtějí na semináři připravit. Každá z účastnic si kromě nabitých vědomostí odnesla domů i metodický manuál s recepty pokrmů vařených na semináři.
Seminář měl pozitivní ohlasy, a tak doufáme, že účastnice své poznatky a nabrané zkušenosti využijí v praxi co nejvíce.
Více informací o projektu MAP naleznete na webových stránkách MAS Mezi Úpou a Metují, MAS Stolové hory, a především na našem neformálním webu.