Jak si neotrávit jídlo - online webinář

26. 4. 2021
Skutečně zdravá škola

S MUDr. Danou Maňaskovou z Centra preventivní medicíny Praha si ukážeme infekční potenciál masa a povíme si také o produktech hnědnutí, které výrazně urychlují stárnutí našeho těla - jak vznikají a jak minimalizovat jejich vznik konzumací potravin.

Webinář je možné realizovat pro žáky přimo v hodině, nebo pro učitele, případně rodiče. Vypisujeme několilk termínů měsíčně, nutné objednávka. 

Většina z nás již pochopila, že pesticidy zamořená strava s některými přidanými Ečky a cukrem není úplně výhra pro zdraví a že čím méně takto předzpracovaných potravin budeme jíst, tím budeme zdravější. Nákupem kvalitních základních surovin to však zdaleka nekončí. Velkou roli hraje i to, jak s potravinami pak nakládáme doma.

Téma webináře:

Maso a jeho infekční potenciál a pár věcí, které bychom měli vědět

  • chladový řetězec
  • manipulace se syrovým masem v domácnosti
  • možné nákazy masa
  • tepelná úprava masa

Produkty hnědnutí, které výrazně urychlují stárnutí našeho těla - jak vznikají a jak minimalizovat jejich vznik a konzumaci

  • úskalí tepelné úpravy potravin
  • oxidace
  • glykace
  • akrylamid a další karcerogeny
  • pražení, pečení, smažení a různé suroviny
  • příklady a tipy pro praxi

Vhodné pro:  druhý stupeň ZŠ. Součástí semináře bude diskuse

Doba trvání: 120 min

Cena: 2 600 Kč, pro školy zapojené do programu SZŠ -  2 000 Kč

Objednávka semináře: pro objednávku tohoto semináře prosím napište na tom@skutecnezdravaskola.cz

Zpět na výpis