Jak si neotrávit jídlo - online webinář
S MUDr. Danou Maňaskovou z Centra preventivní medicíny Praha si ukážeme infekční potenciál masa a povíme si také o produktech hnědnutí, které výrazně urychlují stárnutí našeho těla - jak vznikají a jak minimalizovat jejich vznik konzumací potravin.
Webinář je možné realizovat pro žáky přimo v hodině, nebo pro učitele, případně rodiče. Vypisujeme několilk termínů měsíčně, nutné objednávka.
Většina z nás již pochopila, že pesticidy zamořená strava s některými přidanými Ečky a cukrem není úplně výhra pro zdraví a že čím méně takto předzpracovaných potravin budeme jíst, tím budeme zdravější. Nákupem kvalitních základních surovin to však zdaleka nekončí. Velkou roli hraje i to, jak s potravinami pak nakládáme doma.
Téma webináře:
Maso a jeho infekční potenciál a pár věcí, které bychom měli vědět
- chladový řetězec
 - manipulace se syrovým masem v domácnosti
 - možné nákazy masa
 - tepelná úprava masa
 
Produkty hnědnutí, které výrazně urychlují stárnutí našeho těla - jak vznikají a jak minimalizovat jejich vznik a konzumaci
- úskalí tepelné úpravy potravin
 - oxidace
 - glykace
 - akrylamid a další karcerogeny
 - pražení, pečení, smažení a různé suroviny
 - příklady a tipy pro praxi
 
Vhodné pro: druhý stupeň ZŠ. Součástí semináře bude diskuse
Doba trvání: 120 min
Cena: 2 600 Kč, pro školy zapojené do programu SZŠ - 2 000 Kč
Objednávka semináře: pro objednávku tohoto semináře prosím napište na tom@skutecnezdravaskola.cz.