Dnes vaříme s ... Ivetou Brunovou, vedoucí školní jídelny v ZŠ a MŠ Malšice v jižních Čechách

27. 1. 2020
Skutečně zdravá škola

Cizrnové pyré s amarantem, grilovaná zelenina, celerové „škvarky“

Suroviny: 10 dospělých porcí (hrubá hmotnost)

Název suroviny

Množství

MJ

Cizrna

0,500

kg

Amarant

0,050

kg

Majoránka

0,020

kg

Lahůdkové droždí

0,020

kg

Himalájská sůl

0,010

kg

Barevné papriky

0,600

kg

Červená cibule

0,200

kg

Cuketa

0,500

kg

Řepkový olej

0,300

kg

Provensálské koření

0,010

l

Celer

1,000

kg

Průměrná hmotnost porce: 280 gr                                         

Technologický postup:

Uvařenou cizrnu vymícháme na pyré, dochutíme majoránkou, lahůdkovým droždím a himalájskou solí. Přimícháme uvařený amaranth.  Zeleninu nakrájíme na větší měsíčky, promícháme s řepkovým nebo olivovým olejem a provensálským kořením. Připravujeme v konvektomatu na pečení 170 st. zhruba 15 minut . Čerstvý celer nakrájíme na kostičky, promícháme s olejem a na pečicím papíru pečeme v konvektomatu do změknutí. Upečenými „škvarkami“ sypeme cizrnové pyré.

Alergeny: 09 celer

Zpět na výpis