Online konference Jídlo zblízka ve školním stravování

18.03.2021 | 13:30 - 15:30
Online platforma ZOOM

Zveme vás na konferenci Jídlo zblízka ve školním stravování - výhody a překážky využívání regionálních produktů ve školním stravování.

Pro koho: zřizovatelé škol (kraje, města, obce), vedení škol, vedoucí a pracovníky školních jídelen, tvůrci politik v oblasti veřejného stravování.

Proč bych se měl účastnit: Každý rok školní jídelny vynaloží téměř 8 miliard korun za zemědělské suroviny a potraviny. Pokud jídelny začnou nakupovat od místních zemědělců a výrobců, jejich kupní síla pomůže vytvořit pracovní místa a další výhody pro místní ekonomiky, zejména ve venkovských zemědělských oblastech. Řečníci představí inspirativní vize i příklady z České republiky i zahraničí, které ukazují, že spolupráce školních jídelen a místních producentů potravin může zásadním způsobem přispět k udržitelnému ekonomickému rozvoji venkovských regionů. 

Cena: 500 Kč za 1 účastníka nebo 1 000 Kč za více zaměstnanců/účastníků organizace.

Registrace: na konferenci se registrujte v tomto registračním formuláři

V případě zájmu získáte Osvědčení o absolvování konference. 

Sledovat konferenci můžete z počítače, notebooku, tabletu či chytrého telefonu odkudkoli. 

Program:

13:30 – 13:35   Uvítání účastníků, Tom Václavík, Skutečně zdravá škola, z.s.

13:35 – 13:55   

Jídlo zblízka – výhody krátkých dodavatelských řetězců v oblasti veřejného stravování

Tomáš Uhnák, analytik politiky potravinových systémů, výzkumník a doktorand ČZU, v Asociaci místních potravinových iniciativ se podílí na rozvoji komunitou podporovaném zemědělství.

13:55  – 14:15   

Jak spojit české školní jídelny a české zemědělce – vize

Radek Holomčík, poslanec Parlamentu ČR

14:15  – 14:35  

Skutečně zdravá škola jako nástroj k rozvoji konceptu jídlo zblízka ve školním stravování

Ing. Karolína Kallmünzerová, manažerka programu Skutečně zdravá škola

 14:35 – 14:55  

Odpovědné veřejné zadávání ve stravování, včetně příkladů dobré praxe z České republiky i zahraničí

Mgr. Monika Dobrovodská, expert pro odpovědné veřejné zadávání, Ministerstvo práce a sociálních věcí

14:55 – 15:20

Příklad z praxe: spolupráce školní jídelny Mateřské školy Fügnerova Louny s místními farmáři a organizací Scuk.cz

Hana Hlouchová, MŠ Louny, Barbora Hájková, Scuk.cz

Závěrečná diskuse, shrnutí výstupů konference


Zpět na výpis

Co jsou cookies?

Textové soubory, které internetové stránky ukládají na váš počítač nebo mobilní zařízení v okamžiku, kdy tyto stránky začnete využívat. Stránky si tak na určitou dobu zapamatují úkony, které jste na nich provedli, a preferencí (např. přihlašovací údaje, jazyka, velikost písma a jiné zobrazovací preferencí), takže tyto údaje pak nemusíte zadávat znovu a přeskakovat z jedné stránky na druhou.

Dalším používáním těchto stránek vyjadřujete souhlas s ukládáním souborů cookies. Více informací Méně informací